Rămâi conectat

Sport

Căpitanul CSO Cugir, Tudor Șaucă, la un pas de o mare tragedie! “Dacă mai întârziam 24 de ore, muream”, afirmă fotbalistul grupării de sub Drăgana

Publicat

în

Pentru Tudor Șaucă, extrema dreaptă în vârstă de 31 de ani a grupării de sub Drăgana, sezonul Ligii a 3-a a fost unul dintre cele mai bune din carieră. Purtătorul banderolei de căpitan al “roș-albaștrilor” a marcat 7 goluri, fiind alături de coechipierul său Marius Lupu, golgheterul Seriei a 9-a din eșalonul terț.

Însă, în același timp, micuțul fotbalist a fost la un pas de o tragedie, în primele zile ale lunii noiembrie. Înaintea jocurilor cu Sănătatea Cluj și Unirea Alba Iulia, acesta a trecut prin momente delicate din cauza unei ocluzii intestinale ce-i putea fi fatală.

M-am trezit dimineața, în jurul orei 4.00, din pricina unor dureri insuportabile, am și vomitat din acest motiv! Chinuit de durere, după trei ore am solicitat ambulanța și de la Cugir am ajuns la Urgențe în Alba Iulia. După investigații medicale, am fost operat de urgență, întrucât s-a diagnosticat o sugrumare a intestinului subțire”, a spus Tudor. Înaintea intervenției chirurgicale, a fost testat împotriva COVID-19, iar rezultatul testului a confirmat că este infectat, însă între timp dr. Ioan Susan l-a operat și practic l-a salvat pe Tudor Șaucă.

Electrica Furnizare Discount

Mi s-a spus că dacă mai stăteam o zi, puteam muri. Practic mi-a trecut glonțul pe la ureche. Eu de felul meu sunt mai tare, nu am fost niciodată la spital, dar atunci am trăit clipe neplăcute, nu știam ce se întâmplă, cât de grave sunt lucrurile. Nu avusesem niciun simptom legat de coronavirus, iar rezultatul a venit după încheierea operației”, a adăugat echipierul Cugirului.

Șaucă este obligat să țină regim, iar medicii i-au interzis să mai facă efort o perioadă între 3 și 6 luni, caz în care jucătorul va rata, cu siguranță, partea a doua a campionatului, având șanse mici să revină pe gazon în primăvară, la mijloc fiind recuperarea post-operatorie dar și reacomodarea organismului cu efortul, după o pauză atât de îndelungată.

Tudor Șaucă (31 de ani) și Marius Lupu (21 de ani), sunt “gemenii golului” pentru CSO Cugir, cei doi devenind golgheterii Seriei a 9-a din Liga a 3-a în acest sezon, fiecare cu câte 7 reușite! Echipierii grupării de sub Drăgana au strâns, împreună, 14 goluri, adică mai bine de jumătate din totalul celor marcate de “roș-albaștrii” în această toamnă (27, cea mai bună ofensivă a seriei).

Tudor Șaucă, cel care poartă și banderola de căpitan, a înscris 7 goluri în 8 meciuri disputate (707 minute adunate), lipsind din motive medicale la întâlnirile cu Unirea Alba Iulia și Sănătatea Cluj, o medie de un gol la aproximativ 100 de minute. Șaucă a devenit o veritabilă sperietoare pentru conjudețene în prima parte a campionatului, împotriva grupărilor din Alba marcând în 6 rânduri, toate reușitele în deplasare: un gol pe “Cetate” (4-1), o dublă la Ocna Mureș (5-1) și o triplă la Galda de Jos (4-1), un alt gol fiind înscris la Hunedoara (3-3).

Publicitate

Sport

FOTO: Unirea Alba Iulia, reunire cu antrenori noi și 23 de jucători | ”Este un moment dificil, dar sperăm”, a spus Marcel Rusu

Publicat

în

Unirea Alba Iulia, ‘lanterna roșie” a Seriei a 9-a a Ligii a 3-a, a reluat pregătirile cu o nouă bancă tehnică și 23 de fotbaliști prezenți la prima ședință de pregătire, majoritatea juniori, plus câțiva jucători în probe, desfășurată pe Stadionul “Cetate”, în prezența câtorva fani ce au afișat banner-ul “Unirea nu moare”.

“Alb-negrii” încă nu și-au limpezit situația financiară, însă până în jurul datei de 10 februarie se speră în îndepărtarea incertitudinii și în concretizarea a măcar uneia dintre cele trei piste: implicarea primăriei municipiului Alba Iulia, finanțarea dispre un partener privat și eventuala plecare a internaționalului român Nicolae Stanciu de la Slavia Praga. Un staff tehnic alcătuit de Marcel Rusu, ajutat de Mircea Oprea (absent motivat în startul antrenamentului) și Petre Clep (responsabil cu pregătirea portarilor), plus Robert Sicoe (antrenorul juniorilor A1, de unde au fost promovați în toamnă o serie de jucători).

Este un moment dificil la ora actuală la club, dar sperăm într-o revenire totală din punct de vedere administrativ și aici mă refer la finanțarea echipei cât mai repede posibil, cât și la aducerea de noi jucători care să ne ajute să ne îndeplinim obiectivul, salvarea de la retrogradare. Avem un lot de juctori tineri și foarte tineri, dar vârsta este de partea noastră. Ne clasăm pe un lot retrogradabil, dar sunt un optimist din fire și ne dorim să urcăm două sau chiar 3-4 locuri în clasament”, a spus Marcel Rusu.

Electrica Furnizare Discount

Deocamdată sunt certe plecările lui Bartok (FK Csikszereda Miercurea Ciuc), Cl. Morariu (FC Avrig) și Haj (Metalurgistul Cugir), întrucât în privința experimentaților Al. Giurgiu și Fetița se nădăjduiește ca respectivii să se răzgândescă și să continue în “alb-negru” dacă situația clubului se va stabiliza, asta în vreme ce Pocol este în probe la Someșul Dej, iar Mocanu se pregătește cu Astra Giurgiu (fundașul a fost împrumutat de la Concordia Chiajna).

Au fost prezenți Ciorgovean, Sântoma – Bakcsi, Bârdea, Scrob, V. Codrea, Dehelean, Mâlnă, Lupea, Sg. Tineiu, alături de tinerii N. Itu, C. Dănilă, Jurj, Oneț, Sebaș, Al. Capătă, M. Cristea (va mai fi cooptat în lot și C. Ursu), plus șase nou-veniți: Ionuț Cîrloanță (atacant, 20 de ani, Unirea Ungheni), Răzvan Caciuc (fundaș dreapta, 17 ani, Viitorul Brațca, Bihor), Ionuț Ispas (atacant, 22 ani, Performanța Ighiu), Sergiu Emanuel Colto (atacant, 26 de ani, Voința Horoatu Crasnei, Sălaj, și Germania, ligile inferioare), Gabriel Gheorghete (portar, 27 ani, ligile inferioare Germania), George Vâjdea (fundaș, 20 ani, Gloria Geoagiu). Transferurile importante, obligatorii pentru întărirea unui efectiv subțire valoric, se mai lasă așteptate, fiind dependente de rezolvarea problemelor financiare. Sunt fixate două duble de verificare cu Jiul Petroșani și Aurul Brad, plus un meci cu Inter Sibiu (în 5 martie).

Citește mai mult

Sport

Ovidiu Pănăzan, omul care se identifică cu powerliftingul din România, al 7-lea an la rând cel mai bun antrenor din Alba

Publicat

în

Ovidiu Pănăzan, omul care se identifică cu powerliftingul din România și-a adjudecat în 2021 al 7-lea trofeu consecutiv cuvenit celui mai bun antrenor din județul Alba la secțiunea sporturi neolimpice.

Este totodată și antrenorul lui Andrei Irimie, sportivul anului 2021 la aceeași secțiune, cel care a scris istorie în luna noiembrie, când a realizat una dintre cele mai mari performanțe din istoria sportului județean, cu medalia de bronz cucerită la Campionatul Mondial de Powerlifting Seniori, în luna noiembrie, la Stavanger (Norvegia).

Antrenorul Ovidiu Pănăzan (CS Unirea Alba Iulia/CS Universitatea Alba Iulia/ CS Zamolxis Alba Iulia) este și un concurent cu rezultate de apreciat la nivel internațional, dar și președintele Federației Române de Powerlifting (reales în acest an), organism ce are sediul în Cetatea Marii Uniri. În 2021, elevii antrenorului Ovidiu Pănăzan au primit recunoaștere la nivel internațional, prin cele 11 medalii adjudecate la Campionatele Europene și alte 25 la Mondialele de profil, din acest punct de vedere anul putând fi considerat cel mai prolific.

Electrica Furnizare Discount

*Din 2009, mereu în top!

De acum mai bine de un deceniu, mai precis din 2009, la fiecare ediție a “Galei Sportului Județean”, numele lui Ovidiu Pănăzan s-a regăsit mereu printre laureații evenimentului de seamă ce premiază performanța, acesta primind cel puțin o distincție, fie ca sportiv, antrenor sau manager de structură sportivă. Din perspectiva tehnicianului, prima atestare ca “antrenorul anului” în Alba la sporturi neolimpice s-a consemnat în 2015, iar Ovidiu Pănăzan nu a putut fi detronat în ultimii 7 ani, dominând, la braț cu Gabriel Avram (atletism, CS Unirea Alba Iulia), ierarhiile celor mai buni antrenori din județ.

Mai întâi de toate aș vrea să vă spun că este o mare onoare pentru mine să fiu din nou antrenorul anului și pe această cale aș vrea să îi felicit pe cei care au dobândit de-a lungul anilor abilitatea de a asculta de vocea aceluia care știe mai bine. Dincolo de premii și recunoașteri bucuria mea provine din faptul că am reușit într-un an complicat să arătăm că powerliftingul este o stare de spirit, dispusă să treacă peste marile încercări ale vremurilor. Pasiunea a învins încă o dată demonstrând ca valoarea este dată în principal de perseverență. Le mulțumesc tuturor pentru încredere dar vreau să le mulțumesc deopotrivă și acelora care s-au îndoit. Într-un fel ne-au ajutat pe toți”, a punctat laureatul anului 2021.

*O salbă bogată, aproape 300 de medalii

Activitatea sa în cei 13 ani a fost una rodnică, fiind cumulate aproape 300 de medalii, adunate şi la nivel continental sau mondial, din postura de practicant al powerliftingului și antrenor. Modest, antrenorul Ovidiu Pănăzan consideră că meritul cel mai mare în obținerea acestei distincții prețioase, la fel ca în 2020, îl au sportivii legitimați la cluburile unde își desfășoară activitatea.

*CS Unirea Alba Iulia: “M-a ajutat în cea mai mare măsură la obținerea rezultatelor interne și internaționale din anul 2021, la fel ca în anii precedenți. Am simțit pe tot parcursul anului sprijin necondiționat din partea directorului clubului, Corneliu Mureșan”;

*CS Universitatea din Alba Iulia: “Al doilea club ca importanță în anul 2021 pentru powerliftingul din județ. A sprijinit în proporție însemnată rezultatul obținut de mine și, dacă politica internă va fi una inteligentă, în anul 2022 clubul va putea avea un cuvant greu de spus în statistica sportivă județeană. Mizez în continuare pe o abordare academică în aceasta direcție și perspectivă”;

*CS Zamolxis Alba Iulia; “Structură sportivă de drept privat, fondată în 2008, al cărei președinte și antrenor sunt, un club cu un palmares sportiv spectaculos, nemaîntâlnit în Alba și greu de egalat din punct de vedere statistic la nivelul județului”.

Într-o enumerare succintă, trecem în revistă principalele competiții ale anului, concursuri în care reprezentanții Albei au realizat performanțe notabile, pe lângă acel bronz adjudecat de Andrei Irimie la Mondialele de seniori. La Campionatele Europene de Seniori și Juniori, din luna august, în Cehia, la Pilsen, Andrei Irimie a reușit să câștige medalia de aur la seniori, iar Alexandru Catarambă (sportivul anului 2019) a fost din nou medaliat european, de data aceasta la tineret, un nivel superior de vârstă. Tot în Cehia, la Pilsen, cu o lună mai devreme, la Campionatele Europene de Masters (veterani), Lucian Oțoiu a devenit vicecampion european la master II (categoria 50-59 ani). La Oradea, tot în august, la Campionatele Mondiale de Juniori și Masters, Paul Bejenariu și Lucian Oțoiu au devenit multiplii medaliați la juniori, iar Lucian Oțoiu – vicecampion mondial la masters. De asemenea Magdalena Burduf (din Stremț) a obținut o distincție importantă la tineret, iar Cătălin Hangan (din Cricău) a contribuit la clasarea echipei pe locul secund la tineret. La Campionatele Naționale s-au remarcat Daniel Ordean – cele mai multe medalii interne în acest an, Silviu Popșa – campion absolut la împins din culcat, precum și multipli medaliați Sorin Cazacu, Alexandru Cazacu, Nicoleta Cazacu, Petru Canda, Adelin Meszaros, Nicoleta Adomnoaie, Vlad Trif, Stephan Zielinski.

“Pot afirma cu optimism încă de pe acum faptul că anul 2022 va fi cel puțin la fel de bun ca și 2021, având la bază nivelul extrem de ridicat de pregătire din prezent al sportivilor, potențialul uman local și de sprijin al cluburilor și instituțiilor județene interesate. Dar în primul rând mă bazez pe nivelul de pasiune și dedicare al practicanților de powerlifting din județul nostru”, a declarat Ovidiu Pănăzan.

Ovidiu Pănăzan este originar din Sâcel și a împlinit recent 46 de ani legându-și cariera de “sporturile de forță”, lupte, haltere, powerlifting, pentru ca în 2009 să fie implicat în constituirea Federației Române de Powerlifting, cu sediul în Alba Iulia. În calitate de sportiv cea mai importantă realizare, pe lângă obținerea mai multor medalii de aur la Campionate Europene şi Mondiale de Powerlifting Masters, este de departe medalia de bronz obținută în anul 2017 în cadrul Campionatelor Europene de Powerlifting Seniori, cu 240 kg ridicate în cadrul probei de împins din culcat. Un alt rezultat extraordinar cu care se mândrește este realizarea recordului național de 250 kg, tot la proba de împins din culcat, la categoria de greutate 93 kg, record omologat după efectuarea testării anti-doping.

Citește mai mult

Sport

Campionatul Mondial de atletism, marea provocare a anului pentru mărșăluitoarele de la CS Unirea Alba Iulia

Publicat

în

Anul 2022 este unul al marilor provocări pentru merituoasele mărșăluitoare de la CS Unirea Alba Iulia, Ana Rodean și Mihaela Acatrinei, sportive pregătite de reputatul antrenor Gabriel Avram.

Asta, din cel puțin două puncte de vedere: pentru prima dată, în marșul feminin competitoarele au parte de două probe specializate, pe distanțele de 20 de kilometri și respectiv 35 de kilometri, și, nu în ultimul rând întrucât în acest an sunt trei competiții de anvergură, fiind primul an în care se dispută atât Campionatele Europene cât și Campionatele Mondiale de atletism (amânate cu un an, din cauza pandemiei care a făcut ca Jocurile Olimpice din 2020 să se desfășoare anul trecut). Trecând în revistă calendarul internațional, fixăm în agendă Campionatul Mondial de marș, din 4-5 martie, la Muscat (Oman), Campionatul Mondial de atletism pentru seniori, în 15-24 iulie, în USA, la Eugene (Oregon) și Campionatul European de atletism pentru seniori, din 15-21 august, la Munchen (Germania).

Pe lângă acestea, pentru atletele din Cetatea Marii Uniri mai sunt prevăzute alte două întreceri de mai mică anvergură cum ar fi Campionatul Balcanic de marș (în Grecia, locație nestabilită încă, la finele lunii martie sau începutul lunii aprilie) și Campionatul Național de 35 kilometri marș, seniori și Under 23, la Dudince (Slovacia), în 23 aprilie. Acestora li se alătură clasicele ediții ale campionatelor naționale, prima fiind în 13 februarie, cea de iarnă. la Timișoara (competiție ce deschide practic sezonul), urmată de ediția de vară (25 iulie), pe distanța de 20 kilometri, pentru seniori, Under 23 și Under 20, și Campionatul Național de 10 kilometri marș (seniori și Under 23), la Buziaș (23 octombrie).

Electrica Furnizare Discount

Este un calendar extrem de încărcat, ce presupune multă muncă, dar în același timp o dozare judicioasă a efortului. Scopul nostru este să reușim să ne regăsim la startul compatițiilor majore, marae provocare fiind Campionatele Mondiale, în fapt evenimentul anului în atletism. Cu siguranță că Ana Rodean o să se specializeze pe distanța de 35 kilometri, iar Mihaela Acatrinei o să abordeze în continuare proba clasică, aceea de 20 de kilometri”, a punctat antrenorul Gabriel Avram.

În ultimii doi ani, Mihaela Acatrinei (2020) și Ana Rodean (2021) au fost desemnate sportivul anului la secțunea sporturi olimpice, ultima reușind să stabilească un record național în noua probă pe care a abordat-o, aceea pe distanța de 35 kilometri. Alături de merituoasele albaiuliene a fost mereu antrenorul Gabriel Avram (64 de ani), pentru al 7-lea an consecutiv antrenorul anului la secțiunea sporturi olimpice, acesta stabilind un record de senzație: a 21-a oară în ultimii 28 de ani în vârful ierarhiei județene.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare