Rămâi conectat

Actualitate

Avertisment al medicului șef de la SMURD: Oamenii așteaptă prea mult timp acasă și vin la spital cu forme grave

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Creșterea cazurilor de COVID-19, la nivel național, se reflectă în spitalele de urgență din marile orașe. În Iași, doctorii au remarcat apariția mai multor cazuri, însă majoritatea pacienților care se prezintă la spital sunt deja în stare gravă. 

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD, a remarcat faptul că, în ultimele zile, la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași panta ușor descendentă a cazurilor COVID-19 s-a transformat într-una încet crescătoare.

În mod concret, în ultimele două zile au fost aproximativ 25 de persoane suspecte de COVID-19 pe zi, iar aproximativ 12 dintre acestea au avut, zilnic, teste pozitive.

„Am constatat în ultimele zile că numărul celor cu suspiciune de COVID-19 este ușor mai crescut decât zilele anterioare. Era o pantă lent descendentă, iar cea de acum este ușor crescătoare”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeșu.

Pacienții au avut între 38 și 78 de ani, iar internarea lor, după investigațiile în regim de urgență, s-a făcut în special la Spitalul de Boli Infecțioase.

De fapt, explică șeful UPU-SMURD Iași, au fost mai puțini cei cu forme ușoare, care au fost trimiși să se trateze acasă, conform protocolului, decât cei cu forme grave care au rămas internați, unii chiar direct la Terapie Intensivă.

„Această infecție este încă prezentă între noi, iar modalitatea de rezolvare a cazurilor trebuie să fie cât mai precoce, aceasta este șansa oricărui pacient de a avea o evoluție favorabilă.

Pe de o parte, pacienții trebuie să încerce să prevină infecția cu SARS-CoV-2, iar dacă apar primele simptome, mecanismul este același: anunțarea medicului de familie, care prin DSP trimite la domiciliu un echipaj care face testarea.

Dacă starea pacientului este gravă de la început, atunci se impune apelul la 112”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu. Aceasta atrage atenția și asupra faptului că, după un an de pandemie, oamenii încă nu știu care sunt primele măsuri pe care trebuie să le ia în caz de îmbolnăvire, de simptome sau de contact cu o persoană bolnavă.

Spre exemplu, o persoană de până în 40 de ani a sunat în cursul zilei de ieri la 112 pentru a cere o ambulanță care să-l ducă la spital să fie testat, fiindcă avea în familie o persoană confirmată pozitiv.

„Testarea se face în afara spitalului, ca aceleași reguli de până acum. Ea se face în urgență în momentul în care vin pacienți care trebuie tratați”, a completat medicul.

Pe 26 februarie, în România au fost depistate în ultimele 24 de ore 3.761 de cazuri noi, din aproape 36.000 de teste, fiind raportat 66 de decese și 968 de pacienți internați la Terapie Intensivă.

Sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea