Rămâi conectat

Sport

Avântul Reghin – Unirea Alba Iulia 1-1 (1-0) | Zi neagră! “Alb-negrii” au retrogradat în Liga a 4-a!

Dan HENEGAR

Publicat

în

20 mai 2022 rămâne o zi neagră în istoria fotbalului din Cetatea Marii Uniri, Unirea Alba Iulia retrogradând în Liga a 4-a, după remiza de la Reghin, scor 1-1 (0-1), meci în care victoria era obligatorie!

Egalul din orașul viorilor, într-o confruntare în care victoria era unica variantă pentru “alb-negri”, a adus vacanța în Seria a 9-a, lucrurile în subsol fiind lămurite cu o etapă înaintea finalului.

Sunt șanse ca “alb-negrii” să se regăsească în 27 august, data debutului viitorului sezon, tot pe a treia scenă, pe considerentul acordării unui loc disponibil sub soarele Ligii a 3-a, însă amărăciunea momentului critic rămâne!

Din 1969, adică în urmă cu mai bine de o jumătate de veac, niciodată Unirea Alba Iulia nu a cunoscut o retrogradare în Liga a 4-a, o statistică ce spune enorm despe prezentul fostei prim-divizionare.

Un campionat chinuitor pentru echipa fanion a Albei, cu jucători ce și-au dus crucea până la capăt într-o criză financiară pregnantă, la finele căruia rămâne contraperformanța pe hârtie. Nu mai vorbim de umilință, de rușine etc, întrucât nu mai are niciun sens! Rămâne așa… Adică, rămânem… cu imaginea actuală a unui club ce peste 2 ani vrea să celebreze Centenarul printr-o promovare în Liga a 2-a. Asta după ce, în această vară, primăria municipiului va prelua fotbalul, pentru a-l salva de la dispariție.

Până atunci, să consemnăm o remiză amară a elevilor lui Marcel Rusu, un punct ce nu ajută Unirea Alba Iulia decât în planul consolării cu al 4-lea joc la rând fără eșec (3 victorii). „Ne pare nespus de rău că nu am câștigat. Meritam acest lucru, după aspectul jocului, în actul secund având două oportunităâi majore prin Fetița de a prelua avantajul. Din păcate asta este, dar vrem să terminăm campionatul cu fruntea sus și vedem la vară ce se întâmplă„, a spus Marcel Rusu.

Finalul a fost cu nervi, iar în minutul 90 au fost acordate două cartonașe roșii, câte unul în fiecare tabără (Oluwaseun de la oaspeți fiind eliminat, împreună cu Nimrod). Tensiunea și-a spus cuvântul, s-a produs o altercație la marginea terenului, cu o încăierare între cele două tabere.

*1-0, MIN. 39: AD. MURAR a transformat un penalty, șut în dreapta, lovitură de pedeapsă obținută tot de el, după un duel cu Scrob

*1-1, MIN. 54: INDREI a egalat cu un șut sub bară, după o pătrundere extraordinară a lui Fetița

Două ocazii albaiuliene, Fetița (13) și Iepure (22). La reluare, Oluwaseun a scăpat în dreapta (47), dar nu a ales cea mai bună soluție, o altă situație majoră a fost accea a lui Indrei (61).

Avântul: Bucin/cpt – Bugnar, D. Chirilă, R. Suciu, Nimrod – M. Pop, Vrabie, P. Luca, Harko – G. Chirilă, Ad. Murar; rezerve Raica, Șerbănați, M. Bucur, P. Pașca, Toth, Grigoraș, Z. Crișan, D. Popa, T. Truță. Antrenor Vilmoș Stoica.

Unirea: Ciorgovean – Bârdea, Dehelean, Scrob/ cpt, Oneț  – Adnan – Iepure (46, An. Moldovan; 67, Harangozo), Mâlnă, Fetița, Indrei  – Oluwaseun; rezerve Sîntoma, Ispas, Sg. Tineiu, Bakcsi, Lupea, M. Codrea, Banienschi,. Antrenor Marcel Rusu.

Arbitri V. Buzea (Buftea), I. Neacșu (București), Al. Mihăilă (Rm. Vâlcea) Observatori I. Szekely (Cluj-Napoca), B. Lie (Făgăraș)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea