Rămâi conectat

Curier Județean

Amenzi de 7.000 de lei în Alba, în urma acțiunilor pentru prevenirea răspândirii virusul Covid-19: Majoritatea sancțiunilor, aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Amenzi de 7.000 de lei în Alba, în urma acțiunilor pentru prevenirea răspândirii virusul Covid-19: Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul corona virus, Inspectoratul de poliție Județean Alba intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba împreună cu efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Unirea, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier au continuat activitățile de verificare privind respectarea normelor legale impuse în contextul situației actuale.

În ultimele 24 de ore au fost verificate 1.332 de persoane, 218 societăți comerciale/persoane fizice autorizate/alte zone de interes, precum și 118 mijloace de transport în comun/ mijloace de transport de agrement.

Cu ocazia controalelor efectuate au fost aplicate gradual toate măsurile, iar forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 141 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7.000 de lei, din care 139 de sancțiuni au fost aplicate în baza Legii nr.55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare totală de 6.000 de lei.

De exemplu, polițiștii din Cugir au organizat o astfel de acțiune, în urma căreia au verificat 31 de persoane carantinate la domiciliu, 5 societăți comerciale, 15 mijloace de transport și au aplicat 15 sancțiui contravenționale pentru nerespectarea masurilor de protecție individuală, conform Legii 55/2020.

O astfel de acțiune a fost organizată și pe raza orașului Câmpeni, unde polițiștii au verficat 34 de societăți comerciale, 11 unități de învățământ și 46 de mijloace de transport. Au fost sanționate 15 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală.

De asemenea, au fost desfășurate acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la necesitatea distanțării fizice, a purtării în mod corespunzător a măștii de protecție și a respectării regulilor de igienă.

Mulțumim tuturor celor care înțeleg că sănătatea este cea mai importantă și respectă regulile generale de prevenire a răspândirii COVID-19 și reamintim faptul că nu vom tolera nicio abatere de la lege. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci ca toți sa conștientizeze că sănătatea și viata persoanelor sunt cele mai importante.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident în Alba Iulia: Două mașini s-au tamponat pe strada Tudor Vladimirescu

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident în Alba Iulia: Două mașini s-au tamponat pe strada Tudor Vladimirescu Un accident s-a produs în 20 aprilie, în jurul orei 14:00, în Alba Iulia, pe strada Tudor Vladimirescu. Din fericire, persoanele implicate nu au fost rănite. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru asigurarea măsurilor specifice, cu două autospeciale, la un accident […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea