Rămâi conectat

Sport

Albaiulian prin căsătorie, portughezul Vitinha, revenire la Unirea Alba Iulia, după zece trofee cucerite în Bulgaria!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Fundașul lateral stânga portughez Vitinha revine la Unirea Alba Iulia, echipă pentru care a evoluat în Liga 1 în utima stagiune petrecută de “alb-negri” în elită (13 întâlniri). În vârstă de 32 de ani, Vítor Tiago de Freitas Fernandes, s-a întors, fotbalistic vorbind, în orașul de adopție, jucătorul din țara campioanei europene căsătorindu-se în 2013 cu o frumoasă albaiuliancă. “În primul rând mă bucur că mă antrenez lângă jucători foarte talentați, care îmi amintesc de perioada când eram și eu mai tânăr. Pe cei mai în vârstă îi știu aproape pe toți, cu unii am fost și coleg de echipă la Unirea. Încă nu am semnat, dar ese o chestiune de zile până se va întâmpla”, a spus Vitinha, trimiterea fiind către Selagea și I. Grozav. “Ne-am întors în primul rând pentru noi ca familie. Am stat foarte mult timp departe de casă. Era timpul să renunțăm la niște lucruri, să ne întorcem în România și pentru fetița noastră care începe grădinița”, a mai adăugat micuțul apărător lateral.

*10 trofee cu Ludogorets!

Din 2011 a părăsit fotbalul românesc și a trecut Dunărea în țara vecină, Bulgaria, unde a stat până în această vară, timp de de mai bine de 7 ani. Până în 2017 la Ludogorets Razgrad, cu care a câștigat de șase ori la rând campionatul, plus două cupe ale Bulgariei și alte două supercupe (2012 și 2014). “Am trăit 6 ani superbi la Ludogorets. Condiții extraordinare și un grup foarte unit, lucruri ce au contat enorm în rezultate. Acolo nu conta că ești străin sau bulgar, toți aveam respect”, a declarat jucătorul de bandă.

*Accidentare gravă la Cerno More

În ultimul campionat, 2017-2018, a plecat la Cherno More Varna, însă a avut un ghinion teribil la meciul de debut la noua sa echipă, rupându-și tendonul lui Achile, la piciorul stâng, o accidentare gravă, ce l-a ținut departe de gazon aproape un an. “Am petrecut o perioadă foarte grea. Am plecat de la Ludogorets cu gândul să joc mai mult, însă m-am accidentat în primul joc oficial!… De comun acord cu clubul am decis să încheiem colaborarea”, a spus Vitinha. “Acum încă nu sunt 100 la sută din punct de vedere fizic. Deja mă antrenez cu colegii dar mai am de lucrat mult până să fiu apt, iar peste o lună o să fiu bine”, a spus fotbalistul portughez, ce a mai evoluat în România la CFR Cluj, CS Otopeni și Concordia Chiajna (un total de 45 de jocuri), având și experiența competiților europene din perioada în care îmbrăca tricoul “verde-alb” al echipei din Razgrad.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Start de sezon în trombă la mountain bike pentru Miruna și Radu Măda

Dan HENEGAR

Publicat

în

Miruna și Radu Măda, start de sezon în trombă la mountain bike Pentru Miruna și Radu Măda, supervizați de antrenorul Alexandru Avram și preparatorul fizic Lucian Nicolescu, sezonul de mountain bike a început în acest an în afara țării, cu un concurs în Serbia. Weekend-ul trecut, sportivii din Alba legitimați la CSM Mediaș și-au reprezentat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea