Rămâi conectat

Actualitate

Agra’s deschide un nou magazin aproape de tine

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

– Cum explicaţi interesul companiei Agra’s pentru extinderea afacerilor în zona de retail?
– Cu siguranţă nu mai este o noutate pentru nimeni, majoritatea producătorilor de carne şi mezeluri, dar şi din alte zone de producţie, au investit deja sume importante în dezvoltarea propriilor reţele de magazine.  Explicaţia este una simplă, vrem să fim în contact direct cu clienţii noştri şi astfel să simţim mult mai rapid tendinţele pieţei. Dar, în acelaşi timp, credem cu sinceritate că magazinele de proximitate atrag tot mai mulţi consumatori, fiind, în continuare, formatul cu cel mai mare potenţial de piaţă.
Pe de altă parte, obiceiurile de consum s-au schimbat semnificativ în ultima perioadă. Clienţii caută nu doar produse de o calitate foarte bună, la un preţ accesibil, ci şi servicii ireproşabile din partea noastră. Magazine curate, prietenoase, cu un personal amabil şi capabil să recomande produsele noastre.  Şi aici mă gândesc mai ales la zona de mezeluri, unde vor putea găsi în permanenţă produse proaspete, de calitate şi, foarte important, la preţuri de producător.
– Câte locaţii aţi deschis până în prezent?
– Sub brandul Agra’s – Mezeluri Domneşti, funcţionează în prezent cinci locaţii, toate în Alba Iulia: una la Oarda, chiar la sediul nostru central, trei în cartierul Cetate, una în Centru – lângă primărie.
Mâine, 20 aprilie, vom inaugura cel mai nou magazin Agra’s, al şaselea, în Ampoi 3. Nu vă ascund faptul că avem planuri ambiţioase cu acest magazin, ca şi cu celelalte de altfel. Vrem să ne impunem în zonă ca un reper în ceea ce înseamnă comerţul modern de proximitate: produse şi servicii de calitate, la preţuri accesibile, într-o ambianţă plăcută.
Suprafeţele noastre de vânzare au în medie 140 de metri pătraţi şi oferă o sortimentaţie formată din aproximativ 6.500 de articole ce acoperă toate grupele de produse: fresh food, dry food, legume, fructe, băuturi, detergenţi, cosmetice, menaj.

– Aşadar, magazinele Agra’s sunt destinate cumpărăturilor de strictă necesitate…
– Exact. Pe o suprafaţă nu foarte mare, în medie de 140 mp, încercăm să oferim o sortimentaţie cât mai variată aşa încât oamenii să aibă o surpriză plăcută atunci când intră în magazinele noastre. Sunt prezente la raft toate brandurile consacrate din cele mai importante categorii. Consumatorul va găsi la raft un produs premium, unul mediu şi unul economic, indiferent că vorbim despre produse proaspete, congelate sau detergenţi. Am completat sortimentaţia cu foarte multe produse locale din categoria de proaspete: gama produselor noastre, “Mezeluri Domneşti” dar şi lactate, panificaţie etc.
Nu în ultimul rând, venim cu o vitrină extrem de bogată pe tot ceea ce înseamnă produse proaspete: carne refrigerată, carne tocată, lactate, preparate din carne, în aşa fel încât să acoperim toate necesităţile de cumpărare. La aproximativ 30 de zile după deschiderea unui magazin, analizăm cu atenţie solicitările primite din partea clienţilor şi încercăm să aducem cât de repede putem produsele pe care le doresc. Suntem foarte flexibili, luăm deciziile rapid şi aducem la raft exact ceea ce se cere. Comunicarea directă cu clientul este unul dintre cele mai importante atuuri pe piaţă.
– Ce pondere deţin produsele alimentare în sortimentaţia magazinelor?
– Diferă de la magazin la magazin, dar ca o medie, produsele alimentare, cele proaspete împreună cu băcănia deţin o pondere de 70 la sută – 75 la sută din totalul sortimentelor. Restul este reprezentat de băuturi, detergenţi, cosmetice şi menaj.
– În această perioadă dificilă din punct de vedere economic, către ce se orientează consumatorii? Ce va solicită, în mod special?
– Avem cerinţe pentru produse care nu performează foarte mult în hipermarketuri sau în alte formate, fiind specifice magazinelor de proximitate.
De exemplu, oamenii caută să cumpere gramaje foarte mici, chiar vracuri, dacă se poate. Clienţii se aşteaptă să găsească la noi detergenţi în ambalaje mici, cofraje de ouă neînfoliate în aşa fel încât să poată cumpăra trei, patru, cinci bucăţi, produse de bază la preţuri foarte bune ş.a. Produsele proaspete pe care le comercializăm la vitrina cu vânzare asistată sunt şi ele foarte bine primite.
– La final, ne puteţi preciza câteva din obiectivele pe care vi le propuneţi anul acesta?
– Într-o conjunctură economică complicată încercăm să ne creştem afacerea sănătos. Aşa cum am detaliat şi mai sus, vom dezvolta partea de retail în acele zone pe care le vom considera cu potenţial comercial. În plus, vom crea, speră în toate magazinele noastre, un colţ al produselor noastre ardeleneşti tradiţionale, fie că vorbim de mezeluri, lactate sau panificaţie, un loc unde clienţii noştri vor putea regăsi gusturile copilăriei, gusturile de altădată.
În paralel cu activitatea proprie de retail, Agra’s îşi dezvoltă în continuare şi celelalte canale de distribuţie, prin care ajungem în casele cât mai multor clienţi din România, dar şi din Spania sau Italia. În curând vom fi prezenţi într-una dintre cele mai mari reţele de hipermarket-uri, în câteva oraşe importante din zona de centru şi vest a ţării.
Nu în ultimul rând, vreau să profit de ocazia acordată şi să transmit tuturor clienţilor, colaboratorilor şi angajaţilor Agra’s un gând bun cu ocazia Sărbătorilor de Paşti.
A consemnat A. POPA


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Romgaz caută noi rezerve de gaze naturale în zona de Nord-Est a județului Alba: Proiect geologic de prospectare de 10 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Romgaz caută noi rezerve de gaze naturale în zona de Nord-Est a județului Alba: Proiect geologic de prospectare de 10 milioane de lei

Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz a primit acordul statului român pentru derularea unui proiect geologic de prospectare după noi depozite utilizabile de gaze naturale în aria județelor Alba și Sibiu. 

Este vorba despre o zonă compactă de circa 250 kmp ce include localitățile Blaj, Cenade, Cetatea de Baltă, Sâncel, Șona, Jidvei, Valea lungă din județul Alba și Micăsasa, Axente Sever, Copșa Mică și Șeica Mică în județul Sibiu.

Citește și: Noi depozite utilizabile de gaze naturale în aria județelor Alba și Sibiu: Aviz favorabil pentru prospecțiuni geologice seismice

În data de 31 august 2023 Agenția Națională de Resurse Minerale a dat aviz favorabil pentru prospecțiuni geologice seismice 3D în perimetrul de explorare, dezvoltare și exploatare petrolieră RG 03 Transilvania Sud. Datele geologice prin această metodă foarte modernă se obțin pe două căi principale: detonarea controlată și vibrarea controlată.

Concret, se generează unde elastice de mică intensitate la suprafața solului, acestea pătrund în subsol și „răspunsul” la traversarea diferitelor straturi geologice oferă datele căutate.

Scopul acestei prospecțiuni estimată la 10 milioane de lei și executată pentru Romaz de compania Prospecțiuni SA este de a confirma datele 2D existente. Putem deduce că dacă Romgaz a decis să investească în noi prospecțiuni, datele 2D sunt încurajatoare. Lucrările de prospectare vor începe în această lună și vor dura 4–5 luni. Compania Prospecțiuni SA este principalul furnizor de lucrări de prospecțiuni geologice și geofizice din România, dar are și o activitate importantă peste hotare: Portugalia, Senegal, Republica Moldova, Bulgaria, Croația, Albania, Siria, Iran, Tadjikistan, Georgia, Myanmar, Maroc etc.

Cererea de energie, preferabil la prețuri cât mai accesibile, este în continuă creștere, dar un raport al Romgaz arată un declin de 5,2 la sută al extracției de gaze naturale de către companie în primele 6 luni ale anului. Asta în principal pentru că zăcămintele cunoscute se epuizează și, de aceea, este imperios necesară găsirea altora și dezvoltarea altor exploatări.

Să sperăm că nu vor da buzna ecologiștii rusofili și apocaliptici și aici, cum au dat la Pungești (Galați) sau chiar mai aproape de noi la Roșia Montană. Și să sperăm că dacă se întâmplă, statul va avea destulă rațiune să asculte oamenii de știință și specialiștii și nu va ceda, cum a făcut-o în alte cazuri, presiunilor conspiraționiste și prost informate.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare