Rămâi conectat

Actualitate

Agra’s deschide un nou magazin aproape de tine

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

– Cum explicaţi interesul companiei Agra’s pentru extinderea afacerilor în zona de retail?
– Cu siguranţă nu mai este o noutate pentru nimeni, majoritatea producătorilor de carne şi mezeluri, dar şi din alte zone de producţie, au investit deja sume importante în dezvoltarea propriilor reţele de magazine.  Explicaţia este una simplă, vrem să fim în contact direct cu clienţii noştri şi astfel să simţim mult mai rapid tendinţele pieţei. Dar, în acelaşi timp, credem cu sinceritate că magazinele de proximitate atrag tot mai mulţi consumatori, fiind, în continuare, formatul cu cel mai mare potenţial de piaţă.
Pe de altă parte, obiceiurile de consum s-au schimbat semnificativ în ultima perioadă. Clienţii caută nu doar produse de o calitate foarte bună, la un preţ accesibil, ci şi servicii ireproşabile din partea noastră. Magazine curate, prietenoase, cu un personal amabil şi capabil să recomande produsele noastre.  Şi aici mă gândesc mai ales la zona de mezeluri, unde vor putea găsi în permanenţă produse proaspete, de calitate şi, foarte important, la preţuri de producător.
– Câte locaţii aţi deschis până în prezent?
– Sub brandul Agra’s – Mezeluri Domneşti, funcţionează în prezent cinci locaţii, toate în Alba Iulia: una la Oarda, chiar la sediul nostru central, trei în cartierul Cetate, una în Centru – lângă primărie.
Mâine, 20 aprilie, vom inaugura cel mai nou magazin Agra’s, al şaselea, în Ampoi 3. Nu vă ascund faptul că avem planuri ambiţioase cu acest magazin, ca şi cu celelalte de altfel. Vrem să ne impunem în zonă ca un reper în ceea ce înseamnă comerţul modern de proximitate: produse şi servicii de calitate, la preţuri accesibile, într-o ambianţă plăcută.
Suprafeţele noastre de vânzare au în medie 140 de metri pătraţi şi oferă o sortimentaţie formată din aproximativ 6.500 de articole ce acoperă toate grupele de produse: fresh food, dry food, legume, fructe, băuturi, detergenţi, cosmetice, menaj.

– Aşadar, magazinele Agra’s sunt destinate cumpărăturilor de strictă necesitate…
– Exact. Pe o suprafaţă nu foarte mare, în medie de 140 mp, încercăm să oferim o sortimentaţie cât mai variată aşa încât oamenii să aibă o surpriză plăcută atunci când intră în magazinele noastre. Sunt prezente la raft toate brandurile consacrate din cele mai importante categorii. Consumatorul va găsi la raft un produs premium, unul mediu şi unul economic, indiferent că vorbim despre produse proaspete, congelate sau detergenţi. Am completat sortimentaţia cu foarte multe produse locale din categoria de proaspete: gama produselor noastre, “Mezeluri Domneşti” dar şi lactate, panificaţie etc.
Nu în ultimul rând, venim cu o vitrină extrem de bogată pe tot ceea ce înseamnă produse proaspete: carne refrigerată, carne tocată, lactate, preparate din carne, în aşa fel încât să acoperim toate necesităţile de cumpărare. La aproximativ 30 de zile după deschiderea unui magazin, analizăm cu atenţie solicitările primite din partea clienţilor şi încercăm să aducem cât de repede putem produsele pe care le doresc. Suntem foarte flexibili, luăm deciziile rapid şi aducem la raft exact ceea ce se cere. Comunicarea directă cu clientul este unul dintre cele mai importante atuuri pe piaţă.
– Ce pondere deţin produsele alimentare în sortimentaţia magazinelor?
– Diferă de la magazin la magazin, dar ca o medie, produsele alimentare, cele proaspete împreună cu băcănia deţin o pondere de 70 la sută – 75 la sută din totalul sortimentelor. Restul este reprezentat de băuturi, detergenţi, cosmetice şi menaj.
– În această perioadă dificilă din punct de vedere economic, către ce se orientează consumatorii? Ce va solicită, în mod special?
– Avem cerinţe pentru produse care nu performează foarte mult în hipermarketuri sau în alte formate, fiind specifice magazinelor de proximitate.
De exemplu, oamenii caută să cumpere gramaje foarte mici, chiar vracuri, dacă se poate. Clienţii se aşteaptă să găsească la noi detergenţi în ambalaje mici, cofraje de ouă neînfoliate în aşa fel încât să poată cumpăra trei, patru, cinci bucăţi, produse de bază la preţuri foarte bune ş.a. Produsele proaspete pe care le comercializăm la vitrina cu vânzare asistată sunt şi ele foarte bine primite.
– La final, ne puteţi preciza câteva din obiectivele pe care vi le propuneţi anul acesta?
– Într-o conjunctură economică complicată încercăm să ne creştem afacerea sănătos. Aşa cum am detaliat şi mai sus, vom dezvolta partea de retail în acele zone pe care le vom considera cu potenţial comercial. În plus, vom crea, speră în toate magazinele noastre, un colţ al produselor noastre ardeleneşti tradiţionale, fie că vorbim de mezeluri, lactate sau panificaţie, un loc unde clienţii noştri vor putea regăsi gusturile copilăriei, gusturile de altădată.
În paralel cu activitatea proprie de retail, Agra’s îşi dezvoltă în continuare şi celelalte canale de distribuţie, prin care ajungem în casele cât mai multor clienţi din România, dar şi din Spania sau Italia. În curând vom fi prezenţi într-una dintre cele mai mari reţele de hipermarket-uri, în câteva oraşe importante din zona de centru şi vest a ţării.
Nu în ultimul rând, vreau să profit de ocazia acordată şi să transmit tuturor clienţilor, colaboratorilor şi angajaţilor Agra’s un gând bun cu ocazia Sărbătorilor de Paşti.
A consemnat A. POPA


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Hidroelectrica va emite facturile aferente lunii august 2022: Când vine nota de plată pentru cei peste 500.000 de clienţi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Hidroelectrica va emite facturile aferente lunii august 2022 începând de săptămâna viitoare (27-31 martie). Ultima factură Hidroelectrica la energie electrică este cea din iulie 2022, pentru majoritatea românilor care sunt abonaţi la această companie.

Aşa cum anunţau recent şi reprezentanţii companiei, în luna martie urmează să fie emise facturile la energie electrică pe luna iulie 2022.

Elit - Gustul Desăvârșit

Momentan compania lucrează împreună cu dezvoltatorii de soft pentru actualizarea soldurilor clienților, astfel încât să fie evitată transmiterea de documente cu valori sau situații neconforme.

Data la care vin facturile Hidroelectrica pe august 2022

Menționăm că astfel de erori sunt inerente până la maturizarea completă a sistemului şi apelăm la înţelegere din partea clienților noştri şi îi încurajăm să ne semnaleze eventualele neconformități constatate pentru a le putea remedia.

Pentru sesizări legate de sold, compania a înfiinţat special adresa de mail [email protected]”, au transmis reprezentanţii companiei Hidroelectrica, miercuri, pentru antena3.ro.

„Dorim să vă aducem totodată la cunoştinţă că, odată cu implementarea noului soft de facturare, au fost actualizate codurile locurilor de consum, acestea urmând a se regăsi înscrise pe facturile viitoare.

Pentru a facilita această tranziţie, în următoarele luni puteţi transmite indexul autocitit folosind oricare din cele două coduri (cel vechi sau cel nou)”, era mesajul transmis clienţilor Hidroelectrica luna trecută.

Citirea indexului Hidroelectrica în luna martie 2023 va avea loc în perioada 24-28, adică începând de vineri, a precizat Bogdan Buciu, de la biroul de presă al Hidroelectrica, pentru antena3.ro.

Compania Hidroelectrica are în prezent peste 500.000 de clienţi.

Hidroelectrica a anunţat la începutul anului că restanțierii pot opta pentru eșalonarea sumelor, pe o perioadă de șase luni.

Facturile Hidroelectrica pot fi plătite într-un interval destul de larg, de 45 de zile în cazul clienților casnici, respectiv de 30 de zile în cazul consumatorilor non-casnici, perioade pentru care nu sunt percepute penalități.

Eșalonarea se solicită online, prin completarea unui formular tip, sau direct la sediile sucursalelor. Hidroelectrica ocupă a treia poziție în topul furnizorilor de energie electrică din țara noastră.

Sursa> antena3.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Punctul de pensie 2023: Ce valoare are și cum se calculează. Cât va creşte punctul de pensie în 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Punctul de pensie 2023: Valoarea punctului de pensie • Cum se calculează punctul de pensie. Cât va creşte punctul de pensie în anul 2024

Valoarea punctului de pensie a cresut cu 12,5% în 2023 și a ajuns la 1.785 lei, astfel că milioane de români au început să-şi facă din nou calcule.

Citește și: Pensii 2023: Indemnizația socială pentru pensionari. Valorea și numărul beneficiarilor

Practic, vorbim despre o creştere a valorii punctului de pensie cu 12,5%. În ciuda acestei creşteri, a valorii punctului de pensie, rămân în continuare foarte mulţi seniori cu venituri scăzute, astfel că aceştia urmează să beneficieze de mai multe ajutoare care să le permită să treacă cu bine de la o lună la alta.

Elit - Gustul Desăvârșit

Vorbim, în general, de ajutoare de sute de lei pentru cei cu pensii mici, dar care pot ajuta chiar şi până la 1.000 de lei în cazul celor cu pensii mai mici de 1.500 de lei.

Citește și: Pensii 2023: Câți bani vor primi cei care nu au muncit nici măcar o zi în viața lor

Câte puncte de pensie ai. Calculul punctajului pentru pensie

Autorităţile anunţă, conform unei legi ce datează tocmai din 2000, că punctajul mediu anual se determină prin împărţirea numărului de puncte rezultat din însumarea punctajelor anuale realizate în perioada de cotizare la numărul de ani corespunzători stagiului complet de cotizare, prevăzut de lege.

Practic, conform autorităţilor „cuantumul pensiei se determină prin înmulţirea punctajului mediu anual realizat de asigurat cu valoarea unui punct de pensie. Punctajul mediu anual realizat de asigurat se determină prin împărţirea numărului de puncte rezultat din însumarea punctajelor anuale ale asiguratului la numarul de ani corespunzător stagiului complet de cotizare.

Numărul de puncte realizat în fiecare lună se însumează, iar prin împărţirea la 12 rezultă punctajul anual al asiguratului în anul respectiv. Punctajul lunar se calculează prin raportarea câştigului salarial brut sau, după caz, a venitului lunar asigurat, care a constituit baza de calcul a contribuţiei de asigurări sociale, la câştigul salarial mediu brut din luna respectivă, comunicat de Institutul National de Statistică”.

Citește și: PENSII 2023 – Inechități în legea pensiilor: Cum ajung doi pensionari cu aceleași condiții de muncă și aceeași vechime la diferențe de pensie chiar și de 1.700 de lei

Cât va creşte punctul de pensie în 2024

Lucrurile se complică pentru pensionari din 2024, pentru că vorbim despre o nouă formulă de calcul şi mai stufoasă. Însă, acest lucru s-ar putea transforma în bani mai mulţi încasaţi de pensionari.

Asta pentru că valoarea punctului de pensie se majorează cu rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat.

Majorarea valorii punctului de pensie ar urma să se stabilească anual prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Citește și: Indexarea pensiilor 2023: Modul de calcul va fi modificat pentru ca acestea să ţină ritmul cu rata reală a inflaţiei

Chiar dacă valoarea punctului de pensie a crescut de la 1 ianuarie 2023, cu 12,5%, iar autorităţile au stabilit deja un algoritm pentru creşterea valorii punctului de pensie în anii următori, există informaţii conform cărora pensiile ar urma să mai fie majorate o dată în 2023.

Deocamdată însă nu se ştie dacă acest lucru ar urma să fie făcut printr-o nouă creştere a valorii punctului de pensie sau majorările de pensii ar urma să se facă strict prin recalcularea acestora.

Pe de altă parte, autorităţile dau asigură că, în cel mai scurt timp, ar urma să rezolve mai multe probleme în ceea ce priveşte sistemul de pensii.

Citește și: PENSII 2023: Vârsta de pensionare la femei în anul 2023. Ce femei se pot pensiona anul acesta în funcție de vârstă

Se vorbeşte despre posibilitatea apariţiei unei reeşalonări a pensiilor speciale, însă deocamdată nu se ştie cu exactitate formula prin care s-ar putea obţine acest lucru. Cel mai probabil se va merge pe o impozitare progresivă, însă un asemenea scenariu trebuie aprobat.

Un lucru este cert. Autorităţile dau asigurări că problema pensiilor speciale ar urma să fie reglementată până în vară şi, de asemenea, că nu se pune problema de a se solicita o amânare a reformei pensiilor speciale.

Sursa: observatornews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Se schimbă statutul de funcții al Creșei Municipiului Alba lulia: Ce roluri sunt vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Se schimbă statutul de funcții al Creșei Municipiului Alba lulia: Ce roluri sunt vizate

Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia vor avea de votat, în cadrul Ședinței de Consiliu Local din data de 28 martie 2023, un proiect de hotărâre care ține de modificarea statului de funcții al Creșei Municipiului.

Proiectul de act administrativ inițiat vizează modificarea statului de funcții al Creșei Municipiului Alba lulia aflată în subordinea Consiliului Local al municipiului Alba lulia, începând cu luna martie 2023, conform Anexei , care face parte integrantă din prezenta hotărâre, urmare a promovării în treaptă profesională superioară celei deținute.

Elit - Gustul Desăvârșit

În data de 14.02.2023, s-a organizat examenul de promovare în treaptă profesională imediat superioară celei deținute pentru funcția contractuală de execuție, ocupată, de referent casier, din Compartimentul financiar, administrativ al Creșei Municipiului Alba lulia.

Văzând Raportul final nr. 441/17.02.2023 al examenului de promovare în treaptă profesională, imediat superioară celei deținute pentru funcția contractuală de execuție, de referent casier, din Compartimentul financiar, administrativ al Creșei Municipiului Alba lulia, din care rezultă că persoana în cauză a fost admisă, astfel postul ocupat se transformă, după cum urmează: Compartiment financiar, administrativ – funcția contractuală de execuție de referent casier, studii M, treaptă profesională debutant, se transformă în referent casier, studii M, treaptă profesională II.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare