FOTO | Prima conferință din România a „orașelor care învață” din rețeaua globală UNESCO: Primarul orașului Cugir a prezentat proiectele de dezvoltare sustenabilă și durabilă
FOTO | Prima conferință din România a „orașelor care învață” din rețeaua globală UNESCO: Primarul orașului Cugir a prezentat proiectele de dezvoltare sustenabilă și durabilă
Primarul Adrian Teban împreună cu Diane Dobrean – directorul Centrului Cultural Valnetin Uritescu și Irina Mihaila – consilier fonduri europene, au participat astăzi, 22 octombrie 2024, în Reșița la prima conferință din România a orașelor care învață din rețeaua Unesco.
Citește și: Un oraș din Alba, inclus în Reţeaua globală UNESCO a „Oraşelor care învaţă”
Au participat alături de reprezentanții municipiilor Reșița și Galați, Comisia Națională a României pentru Unesco și doamna secretar general Madlene Șerban.
În cadrul conferinței orașul Cugir a prezentat valorile, acțiunile și investițiile realizate pentru susținerea obiectivelor de învățare.
Orașele care învață își propun să creeze oportunități de învățare pe tot parcursul vieții pentru oricine și de a face orașe sustenabile și durabile.
Prin accesarea de fonduri europene, orașul Cugir a implementat 14 proiecte în valoare de peste 50 de milioane de euro. Unul dintre punctele cheie pe care s-a pus accent este acela al căutării de modele noi pentru reînvățare.
De la orașul monoindustrial, la acela verde, bazat pe o economie circulară și investiții în mobilitate, iluminat public sau eficientizare energetică, modernizarea spitalului și a aparaturii dar și creșterea calității mediului de învățare în școli.
Strategia orașului cuprinde mai multe proiecte de învățare continuă precum creșterea unui hub educațional și a unui incubator social. Exista deja rezultate concrete în acest sens, cum ar fi proiectul Lotus, care urmărește menținerea activă și integrarea vârstnicilor în viața socială.
O altă acțiune în acest sens este implicarea orașului Cugir, împreună cu alți 31 de parteneri din 15 țări europene, în proiectul JUST STREETS. Prin intermediul acestui proiect, se vor implementa soluții care favorizează mobilitatea activă pe străzi, având ca scop reducerea impactului emisiilor de carbon asupra mediului.
Finalul conferinței a fost o plimbare cu autobuzul electric pentru un schimb de experienta cu privire la investitii din Reșița.
Reamintim faptul că pe data de 14 Februarie a acestui an, orașul Cugir a fost inclus în rețeaua globală UNESCO alăturându-se astfel Municipiului Reșița și Municipiului Galați.
În acest moment, din această inițiativă a UNESCO fac parte 356 de orașe din 79 de tari. Prin unitate și perseverența Orașul Cugir va continua să promoveze aceste valori și să perpetueze aceste idei generației următoare, transmit reprezentații orașului Cugir.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | 1500 de utilizatori, fără curent electric în județul Alba: Urmări ale ninsorilor, viscolului și vântului puternic
FOTO | 1500 de utilizatori, fără curent electric în județul Alba: Urmări ale ninsorilor, viscolului și vântului puternic În cursul zilei de astăzi, Prefectul județului Alba, domnul Nicolae Albu a convocat o ședință operativă referitoare la modul de gestionare a situațiilor de urgență din județ precum și cu privire la modul de intervenție al autorităților […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 11 ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 19 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii