Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

FOTO | Peste 400 de elevi din județul Alba au aflat de polițiști ce trebuie să facă în cazul unei agresiuni și cui să se adreseze

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Peste 400 de elevi din județul Alba au aflat de polițiști ce trebuie să facă în cazul unei agresiuni și cui să se adreseze

Peste 400 de elevi din 5 unități de învățământ gimnazial și liceal din județul Alba au interacționat cu polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, în săptămâna care se încheie.

Polițiștii au fost prezenți la școlile gimnaziale din Sântimbru, Roșia de Secaș și Cugir precum și la Liceul cu Program Sportiv ”Florin Fleșeriu” din municipiul Sebeș unde, alături de cadrele didactice, le-au explicat elevilor de ce este indicat să reacționeze atunci când observă o agresiune, de orice fel și cui ar trebui să se adreseze.

Citește și: Telefoanele mobile interzise în școli. Elevii nu vor putea folosi dispozitivele, nici în pauze

A fost subliniată importanța comunicării, iar elevii au fost încurajați să vorbească deschis despre problemele lor, pentru că tăcerea poate amplifica problemele.

La activitățile organizate la Liceul cu Program Sportiv ”Florin Fleșeriu” din municipiul Sebeș au participat și jandarmii.

Activitățile informativ- preventive au fost organizate în cadrul campaniei ,,Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția.” care are drept scop creșterea gradului de conștientizare de către părinți, cadre didactice, elevi, precum și la nivel de societate, cu privire la necesitatea asigurării unui climat optim de siguranță în mediul școlar, prin prevenirea victimizării minorilor, prevenirea și combaterea delincvenței juvenile și/sau infracționalității în mediul școlar și a traficului și consumului de droguri.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba, împreună cu partenerii instituționali va continua acest tip de activități, pe durata întregului an școlar, pentru prevenirea cazurilor de violență și consum de droguri în mediul școlar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia City Race 2024: Care este procedura de ridicare a kiturilor de participare pentru adulți

Bera Larisa

Publicat

în

Alba Iulia City Race 2024: Care este procedura de ridicare a kiturilor de participare pentru adulți Alba Iulia City Race 2024 va avea loc sâmbătă, 28 septembrie. Concursul va purta concurenții pe dealul Mamut, prin impresionanta cetate Alba Carolina, prin ”Cealaltă Capitală”, dar și prin orașul Alba Iulia și va avea cinci curse diferite, una […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea