Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

„Am fost 36”, lansare de carte și întâlnire între „camarazi”, la Colegiul Militar Alba Iulia: „Nu vă visați viața, trăiți-vă visul!”

Cezar Lancrajan

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

„Am fost 36”, lansare de carte și întâlnire între „camarazi”, la Colegiul Militar Alba Iulia: „Nu vă visați viața, trăiți-vă visul!”

Elevii claselor a IX-a și a X-a au avut privilegiul de a se întâlni ieri cu absolvenți ai Promoției 1981 și de a afla de la ei povești inedite din perioada în care aceștia au fost elevi ai Liceului Militar „Mihai Viteazul”, anii 1977 – 1981. Absolvenții Petru Ștefan Runcan, Lucian Ristea, Adrian Deac și cantautorul Adrian Sărmășan au revenit în școala adolescenței, pentru a rememora viața cazonă trăită în uniforma cu vipușcă roșie.

Citește și: Elevii militari de la Colegiul „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au sărbătorit Ziua Europeană a Limbilor printr-un concurs de cultură generală

În cadrul întâlnirii între generații a avut loc și lansarea cărții „Am fost 36”, scrisă de domnul Petru Ștefan Runcan. Titlul cărții este dat de numărul elevilor care formau un pluton (o clasă), iar autorul o consideră „o amintire de suflet” atât pentru el cât și pentru colegi, memoriile adolescentine îmbinându-se cu repere istorice din trecutul liceului militar și cele legate de figura marelui voievod Mihai Viteazul.

Oaspeții au oferit diplome și premii celor mai buni elevi la învățătură și elevilor cu rezultate deosebite la activitățile culturale și sportive. Au fost premiați astfel elevul plutonier adjutant Flavius Taflan) și elevul sergent major Denis Șimonca, ambii clasa a XII-a, elevii caporal Claudiu Stanciu, Nathan Lascu și Tania Damian, clasa a XI-a și elevul fruntaș Andrea Buontempo, clasa a X-a.

Activitatea a continuat cu un recital de muzică susținut de cantautorul Adrian Sărmășan, împreună cu band-ul – Marius Popa, Cătălin Constantin Bartie și Marius Jimmy Vasilică.

„Proiectele se împlinesc. Nu vă visați viața, trăiți-vă visul!”, a fost mesajul celor patru absolvenți pentru mai micii lor „camarazi”. Transmit reprezentanții Colegiul Național Militar ” Mihai Viteazul” Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

FOTO | Accident rutier între Oarda și Limba: Un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile

Cezar Lancrajan

Publicat

în

FOTO | Accident rutier între Oarda și Limba: Un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile Un accident rutier s-a produs astăzi, 26 septembrie, în jurul orei 21:35, între localitățile Oarda și Limba. Din primele informații transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgență “UNIREA” al Judeţului Alba în incident a fost implicat un singur autoturism […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea