Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

FOTO | Înaltpreasfințitul Arhiepiscop al Alba Iuliei a oficiat slujba de resfințire a bisericii din parohia Bărăbanț, cu hramul „Sfânta Treime”

Bera Larisa

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

FOTO | Înaltpreasfințitul Arhiepiscop al Alba Iuliei a oficiat slujba de resfințire a bisericii din parohia Bărăbanț, cu hramul „Sfânta Treime”

Duminică, 22 septembrie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a oficiat slujba de resfințire a bisericii din parohia Bărăbanț, cu hramul „Sfânta Treime”, iar mai apoi a săvârșit Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură.

Citește și: Arhiepiscopul Irineu, vizită pe șantierul noii grădinițe construite de Eparhia Alba Iuliei, în municipiu

În Duminica a XVIII-a după Pogorârea Sfântului Duh, când este rânduit să fie citită pericopa evanghelică ce prezintă pescuirea minunată, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a poposit în mijlocul credincioșilor din parohia Bărăbanț, protopopiatul Alba Iulia.

Chiriarhul nostru, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de resfințire a bisericii cu hramul „Sfânta Treime”. Apoi, Întâistătătorul Eparhiei noastre a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură.

Adresându-se celor prezenți la Sfânta Liturghie, Ierarhul nostru a spus: „Dacă venim la Hristos cu credinţă tremurândă şi cu o nădejde şovăitoare, El nu ne respinge. Dacă venim la Hristos cu rugăciune anemică şi cu o laudă nedeplină, totuşi El ne primeşte. Iar dacă venim bolnavi, descurajaţi şi plini de vină, El niciodată nu ne întoarce spatele. Mântuitorul ne-a promis «pe cel ce vine la Mine, Eu nu îl voi scoate afară» (In. 6, 37). Având o astfel de promisiune, se cuvine să înfruntăm cu bărbăţie tulburările şi frustrările, suferinţa şi dezastrul acestei vieţi, convinşi că prin Cruce ajungem totdeauna la biruinţă şi la bucurie”.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele Mihai Țârău, preot al parohiei Bărăbanț începând cu anul 2021, a fost hirotesit întru iconom-stavrofor, în semn de aleasă prețuire și considerație pentru activitatea pastoral-misionară și social-filantropică desfășurată în cadrul comunității păstorite și a Așezământului social „Sfântul Apostol Andrei” din Bărăbanţ. De asemenea, truditorii și binefăcătorii care au sprijinit lucrările de restaurare și înfrumusețare a bisericii parohiale au primit din partea Arhipăstorului nostru Diplome de aleasă cinstire.

Biserica „Sfânta Treime” din localitatea Bărăbanț (municipiul Alba Iulia) a fost edificată în urmă cu un secol, în anul 1922. Din anul 1983, prin grija fostului preot paroh Ioan Țârău, au fost efectuate numeroase lucrări de restaurare a interiorului și exteriorului locașului de închinare: pictarea bisericii în tehnica fresco, montarea unui nou iconostas realizat din lemn de paltin și tei, precum și renovarea acoperișului și a fațadei edificiului. Lucrările au fost executate cu sprijinul credincioșilor din comunitate, fiind continuate de către părintele Mihai Țârău.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Un comentariu

Un comentariu

  1. Avatar

    Sofia Tarau Sofia

    22 septembrie 2024 la 17:38

    O zi de mare bucurie pentru comunitatea din Bărăbanț!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Incendiu de vegetație în Lopadea Nouă: Detașamentul de pompieri Aiud intervine alături de SVSU Lopadea

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Incendiu de vegetație în Lopadea Nouă: Detașamentul de pompieri Aiud intervine alături de SVSU Lopadea Detașamentul de pompieri Aiud intervine pentru stingerea unui incendiu de vegetație, alături de SVSU Lopadea, cu 1 APIC ca forță alocată, reiese din primele informații transmise de ISU Alba. Citește și: Ajutoare de urgență și comunitare pentru persoane. Ce sume […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea