Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări.

Noua lege este finalizată și negociată acum cu specialiștii Comisiei Europene.

„Pentru administrația publică locală vom avea o grilă flexibilă și o componentă care ține de performanță pentru că ne dorim ca și în sistemul public să creștem nivelul de performanță, să nu fie suficient să intri în sistem, să fii plătit de statul român și să crești profesional datorită faptului că ai rămas în sistem”, spune Simona Bucura-Oprescu, potrivit observatornews.ro.

 

Lefurile vor crește în domeniile bugetare care duc lipsă de personal tocmai din cauza veniturilor mici

Astfel, în noua lege, IT-știi vor avea o grilă de salarizare separată. Programatorii de la stat ar putea câștiga la fel de mult ca cei de la privat, adică ar putea primi salarii mai mult decât duble.

Majorări sunt promise și pentru cercetători și cadrele didactice.

„Pot să vă asigur de un lucru, că nu o să avem scăderi fiindcă ideea acestei legi este de a veni cu venituri care să asigure pentru toate categoriile de angajați de la stat venituri decente și echitate”, explică ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Categoriile de bugetari care vor avea salarii mai mari

În sănătate, cele mai mari creșteri salariale ar putea fi la asistenții medicali, personalul auxiliar și TESSA, potrivit surselor observatornews.ro. Gărzile medicilor vor fi mai bine plătite, iar performanța ar putea fi stabilită în funcție de numărul de servicii medicale oferite, potrivit stiripesurse.ro.

Modificări vor fi și pentru lefurile din administrația publică locală.

„Pentru admimistraţia publică locală cea mai importantă modificare e cea cu privire la modul în care se stabilesc salariile. În acest moment reglementarea dădea posibilitatea, pe principiul autonomiei publice locale, consiliilor locale sau judeţene să-şi stabilească salariile până la nivelul vicepreşedintelui vicepriamarului. De data aceasta vom avea grilă şi cu administraţia locală”, potrivit ministrului Muncii.

Legea salarizării are un impact bugetar estimat mai mare decât legea pensiilor, adică de peste 10 miliarde de lei, potrivit surselor citate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

28-30 septembrie 2024 | COD GALBEN de INUNDAȚII pe mai multe râuri din Alba: Posibile viituri în mai multe zone din județ

Ziarul Unirea

Publicat

în

28-30 septembrie 2024 | COD GALBEN de INUNDAȚII pe mai multe râuri din Alba: Posibile viituri în mai multe zone din județ Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis vineri, 27 septembrie 2024, o avertizare cod galben de inundații, valabilă în intervalul 28.09.2024 ora 18:00 – 30.09.2024 ora 24:00, pe mai multe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea