Val de aer POLAR peste România: Cât de mult scad temperaturile și unde sunt așteptate precipitații
Val de aer POLAR peste România: Cât de mult scad temperaturile și unde sunt așteptate precipitații
Meteorologii ANM anunță un nou episod de frig în următoarele zile, semn că iarna este tot mai aproape. Un val de aer polar va ajunge în țara noastră, iar maximele nu vor depăși 15 grade Celsius.
„De luni vom avea un nou episod de răcire a vremii, unde așteptăm maxime doar de 10-15 grade și posibil ca în mare parte a săptămânii următoare să fie caracterizată de temperaturi normale sau chiar sub norma pentru partea de est a teritoriului”, a explicat Florinela Georgescu, director în cadrul ANM.
În vest, mai cald decât în mod obișnuit
Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), luni, 14 noiembrie, valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale în a doua decadă a lunii noiembrie, însă local în vestul țării ziua va fi mai cald decât în mod obișnuit. În zonele joase de relief, mai ales dimineața și noaptea, va fi nebulozitate stratiformă – mai persistentă în regiunile estice și sud-estice și pe alocuri se va semnala ceață, asociate cu totul izolat cu burniță, iar în rest cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat.
Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 și 15 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 4 și minus 3 grade Celsius în depresiunile intramontane și 9 grade Celsius pe litoral.
În Bucureşti, valorile termice se vor situa în jurul normelor climatologice specifice celei de-a doua decade a lunii noiembrie. În special la începutul zilei și noaptea, va fi nebulozitate joasă și condiții de ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi cuprinsă între 12 și 14 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 3 și 5 grade Celsius.
Marți, maxime de 15 grade Celsius
Marți, 15 noiembrie, valorile termice, fără variații semnificative față de intervalul precedent în cea mai mare parte a țării, vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe arii restrânse ploi slabe în regiunile vestice și nord-vestice, dar local cu nebulozitate și pe spații mici cu ceață – în prima parte a zilei și noaptea – în zonele joase de relief. Vântul va sufla slab și moderat.
Temperaturile maxime se vor încadra în general între 11 și 15 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 0 și 8 grade Celsius.
În Bucureşti, mai ales în prima parte a zilei va fi nebulozitate joasă persistentă, apoi cerul va deveni variabil, dar spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 13 grade Celsius, iar cea minimă va avea valori cuprinse între 2 și 4 grade Celsius.
Ceață pe arii restrânse
Și miercuri, 16 noiembrie, valorile termice vor fi în general apropiate de mediile climatologice ale perioadei. Cerul va fi mai mult noros în vestul, centrul și nordul țării, unde temporar va ploua slab, iar în restul teritoriului vor fi înnorări temporare și doar izolat posibil ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 și 15 grade Celsius, iar cele minime se vor situa între 1 și 10 grade Celsius. La începutul intervalului, în zonele joase de relief, pe arii restrânse va mai fi ceață.
În Bucureşti, valorile termice vor crește ușor față de intervalul anterior și se vor situa peste mediile specifice acestei date. Cerul va fi temporar noros, iar dimineața și noaptea probabilitatea de ceață va fi ridicată. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 15 grade, iar cea minimă se va încadra între 4 și 6 grade Celsius.
De joi, meteorologii anunță că vremea se va răci treptat, iar scăderea valorilor termice va fi mai accentuată în estul, sudul și centrul țării. Temporar se vor semnala precipitații, pe arii mai extinse la începutul intervalului.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Dacia Duster, în finala competiției pentru titlul de Mașina Anului 2025 în Europa: Cu ce modele concurează
Dacia Duster, în finala competiției pentru titlul de Mașina Anului 2025 în Europa: Cu ce modele concurează Dacia Duster s-a calificat în finala competiției Mașina Anului 2025 în Europa, concurând cu alte șase modele pentru acest titlu, selectate dintr-o listă cu nu mai puțin de 42 de candidați. Citește și: Vânzările autovehiculului Dacia Spring s-au […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 11 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918