Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Criza valorilor morale

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

    În România post-decembristă o serie de valori ce îmbogăţesc viaţa noastră şi-i dau un anumit sens ca cinstea, loialitatea, respectul, castitatea, credinţa au fost încet, încet înlocuite cu alte valori morale care veneau rapid din Occident şi din America şi care credeam noi că sunt necesare în lupta noastră pentru supravieţuire în societatea capitalistă nou creată.
Convingerile, părerile, atitudinile, preferinţele şi de ce nu, ciudăţeniile românilor sunt cu totul altele acum în anul 2012 faţă de perioada pre-decembristă. În actuala societate capitalistă românească, românii consideră că au dreptul să-şi aleagă valori noi morale aşa cum îşi pot alege alimentele din supermarket. Adevărata virtute şi moralitate a românului dispare şi apare un nou fenomen social numit înşelătorie. Acest fenomen pătrunde în viaţa societăţii româneşti încet dar sigur ca şi cancerul într-un organism tânăr. Început din şcoli şi licee şi continuat în familie şi-n viaţa socială şi politică vom constata că acest fenomen înfloreşte.
Copiatul sofisticat în şcoli şi licee şi apoi în facultăţi este o realitate a zilelor noastre. Relaţiile sexuale dintre profesori şi elevi devin realităţi crude care se pot generaliza deoarece societatea românească devine tot mai tolerantă faţă de legăturile extraconjugale. Pe toate ecranele televizoarelor apar trupuri feminine despuiate şi scene erotice fierbinţi, iar pornografia ajunge şi-n calculatoarele copiilor noştri prin internet sau pe video discuri. Româncele care îşi vând trupul pe un pumn de euro şi sunt marcate cu coduri de bare ca proprietate personală a „peştilor”, reînvie sclavagismul sexual din epoca romană. Consumul de droguri uşoare sau grele ia amploare în liceele şi facultăţile din România secondat de promiscuitatea sexuală. Violenţa domestică, mai ales asupra femeii şi abuzul fizic şi sexual asupra copiilor a crescut în progresie geometrică odată cu „depravarea occidentală” care ne-a cuprins ca o boală infecţioasă după anul 1989. Şi în domeniul social şi politic înşelătoria este la loc de cinste. După 1989 un val de escrocherii şi afaceri oneroase cuprinde România dar mai ales industria ei care este vândută ca şi „fier vechi”, iar agricultura este pusă pe „butuci”. Afacerile cu statul sunt cele mai rentabile şi fac mulţi milionari în rândul politicienilor şi mai ales în rândul oamenilor „sateliţi” arcului guvernamental. Risipa imensă te lasă fără cuvinte. Promisiunile electorale ale oamenilor politici sunt mari şi realitatea este crudă şi de cele mai multe ori te lasă cu stomacul gol. Aceasta este realitatea zilelor noastre. Ce trebuie să facem noi, ca popor? Ce scheme sociale şi politice sunt necesare pentru ca România să depăşească aceste lucruri? Iată câteva întrebări pe care fiecare român şi le pune în acest secol al globalizării. România, încotro?

Dr. Mircea FRENŢIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

28-30 septembrie 2024 | COD GALBEN de INUNDAȚII pe mai multe râuri din Alba: Posibile viituri în mai multe zone din județ

Ziarul Unirea

Publicat

în

28-30 septembrie 2024 | COD GALBEN de INUNDAȚII pe mai multe râuri din Alba: Posibile viituri în mai multe zone din județ Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis vineri, 27 septembrie 2024, o avertizare cod galben de inundații, valabilă în intervalul 28.09.2024 ora 18:00 – 30.09.2024 ora 24:00, pe mai multe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea