Rămâi conectat

Ştirea zilei

Licitație pentru reabilitarea și consolidarea DJ 107H, drumul de acces la Centrul de deșeuri Galda de Jos: Ce valoare are investiția

Ziarul Unirea

Publicat

în

Consiliul Județean Alba a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru lucrări de construcții, în cadrul obiectivului de investiție “Reabilitare şi consolidare drum Galda de Jos (intersecţie cu DJ 107H-drum acces la Centru de Management Integrat al Deşeurilor Galda de Jos)”. Valoarea totală a investiției este de 807.633,01 de lei, fără TVA.

Obiectivul de investiţie proiectat se află situat pe teritoriul administrativ al UAT județul Alba. Regiunea de dezvoltare CENTRU şi asigură legătura la drumul de acces-sector coborâre spre Centru Integrat al Deşeurilor Galda de Jos.

În anul 2017, Consiliul Judeţean Alba, în calitate de beneficiar, a finalizat lucrările la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor din Judeţul Alba, cu localizare în localitatea Galda de Jos.

Ulterior efectuării recepţiei la terminarea lucrărilor pentru obiectivul de investiţii mai sus menţionat, Consiliul Judeţean Alba a identificat un sector de drum de acces existent, cu o lungime de cca.600 m aflat pe teritoriul administrativ al comunei Galda de Jos, care porneşte din centrul de comuna Galda de Jos(aflat pe DJ 107H, km 2+400) şi asigură legătura cu drumul de acces spre centrul de management al deşeurilor-sector coborâre.

Aceast tronson de drum scurtează distanţa de transport cu aproximativ 10 km pentru autovehiculele care colectează deşeurile aferente comunelor Ighiu, Cricau şi munţii Apuseni şi le transportă la centru de management integrat al deşeurilor.

Amplasamentul studiat, se situează pe teritoriul administrativ al comunei Galda de Jos, judeţul Alba. Accesul către platforma Centrului de Management Integrat al Deşeurilor Galda de Jos se realizează în prezent prin intermediul unor drumuri de acces, modernizate, sectorul de drum de acces ce face obiectul prezentei documentaţii tehnice, reprezentând o variantă de traseu care va contribui la micşorarea distanţei de transport pentru autovehiculele care asigură zonele de colectare a deşeurilor aferente comunelor Ighiu, Cricău şi munţii Apuseni la centrul de management integrat al deşeurilor cu aproximativ 10 km.

Documentaţia faza DALI a fost avizată şi aprobată prin Hotărârea C.J. Alba nr. 238 din 12.10.2020 privind aprobarea documentaţiei tehnico- economice faza DALI şi a indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului: „Reabilitare şi consolidare drum Galda de Jos (intersecţie cu DJ 107H- drum acces Centru Management Integrat al Deşeurilor Galda de Jos), cu o valoare totală de 1.122,66 mii lei inel. TVA, din care C+M 942,04 mii lei inclusiv TVA”.

Natura lucrărilor care trebuie achiziţionate: Proiectarea şi execuţia lucrărilor de reabilitare şi modernizarea a secorului de drum ce asigură accesul la CMID Galda de Jos şi aducerea lui la parametrii normali de exploatare.

Principalele lucrări care se vor realiza includ: lucrări de refacere a structurii rutiere, dispozitive de colectare a apelor, realizarea de podeţe noi, rigole carosabile şi accese.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea