Rămâi conectat

Ştirea zilei

Vaccinarea anti-COVID-19 în Apuseni: Serul de la Astra Zeneca tine oamenii departe de centru de imunizare de la Abrud

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vaccinarea anti-Covid-19 decurge bine în Apuseni, în special la centrele de la Zlatna și Câmpeni, unde este utilizat serul de la Pfizer. Lucrurile stau diferit la centru din orașul Abrud, unde vaccinul de la Astra Zeneca, cu toate controversele de care a fost înconjurat în ultima vreme, ține departe oamenii care nu vor să riște.

Potrivit datelor furnizate de autorități, în ultima lună, la cele două centre de la Câmpeni și Zlatna, locurile libere au fost ocupate aproape în totalitate, oamenii dorind să se imunizeze cu vaccinul de la Pfizer.

În ceea ce privește centru de vaccinare de la Abrud, începutul lunii aprilie a adus puțini doritori de a se imuniza cu serul de la Astra Zeneca, însă în ultimele trei zile se înregistrează o creștere ușoară a celor care s-au programat pentru vaccinare.

Oamenii au o reticență față de acest vaccin în urma apariţiei, la nivel global, a peste 220 de cazuri de tromboze ulterior administrării vaccinului dezvoltat de AstraZeneca și după ce mai multe ţări au suspendat imunizarea cu acest ser, iar Danemarca este prima care a renunţat definitiv la el.

În urmă cu două săptămâni, Agenţia Europeană a Medicamentului a confirmat că există o „legătură posibilă” între vaccinul AstraZeneca-Oxford şi cazurile „foarte rare” de tromboză, dar a subliniat că balanţa între riscuri şi beneficii rămâne „pozitivă”.

Pe de altă parte, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a precizat că o legătură între acest vaccin anti-Covid şi apariţia unei forme rare de cheaguri de sânge este „plauzibilă, dar nu confirmată”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea