Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

„Amprente colorate” – Expoziție de artă plastică, la Galeriile Inter-Art Aiud, semnată de Simona Damo cu prilejul „Sărbătorii Primăverii”

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024
„Amprente colorate” – Expoziție de artă plastică, la Galeriile Inter-Art Aiud, semnată de Simona Damo cu prilejul „Sărbătorii Primăverii”

„Sărbătoarea Primăverii” la Aiud propune, în perioada 5–10 martie 2020, la Galeriile Inter-Art Aiud, expoziția intitulată: „Amprente colorate”, cu lucrări semnate de Simona Damo.

Referindu-se la această primă expoziție realizată, autoarea arăta că:  „Aiudul, fiind un oraș al artelor, am dorit să-mi aduc contribuția la zestrea culturală a acestuia prin amprentele mele de culoare. Folosind puterea vibrațională a acestora și radianța lor am încercat să transmit privitorului un sentiment de bucurie.

A fost o experiență emoționantă să creez fiecare pânză, să așez fiecare tușă de vopsea și rezultatul a fost o relație cu subconștientul, o rezonanță între culori și sentimente. Indiferent că am pictat o floare sau un gând abstract am așezat totul în această poveste, care e un început de drum, o cale de exprimare care mă provoacă și pe care doresc să pășesc.

Un loc aparte în sufletul meu au lucrările din seria mandale care sunt interpretarea mea artistică a unui străvechi simbol din Hinduism și Budism, un ritual al unității Universului. Am fost atrasă de magia și puterea acestora de a aduce un echilibru emoțional ființei umane atât prin crearea cât și prin contemplarea lor.”

Artistul plastic Stefan Balog, curatorul expoziției, a precizat că: „Simona Damo și-a pus ”amprenta colorată” pe o primăvară care vine și nu vine dar pe care am sărbătorit-o, totuși, în lipsă… Expoziția a reușit să atingă pe deplin scopul propus, de a aduce un alt fel de impresie pe simezele Galeriilor Inter-Art.

Cele 45 de lucrări și-au găsit locul perfect într-o poveste care s-a născut în decursul unui an, timp în care autoarea a redat un șir de sentimente și trăiri diverse. Sunt picturi sincere, curate, care fascinează print-o cromatică armonioasă și dezvăluie privitorului o abordare artistică nealterată de influențe externe.

Dincolo de tematica unor flori aparte, care sunt rodul unor interpretări spontane, abstractul aduce o vibrație bine venită din care trecerea spre enigmaticele mandale nu este decât un pas. Un pas prin care Simona Damo a reușit să aducă o ieșire din cotidian, o altă abordare a tematicii artistice.

Rămâne de văzut ce va însemna pe viitor procesul creativ al artistei, după acest debut fericit prin care a fermecat numerosul public prezent.”

Vernisajul expoziției a avut loc în prezența unui numeros public iubitor de artă, la Galeriile „Inter-Art”Aiud, în data de joi, 5 martie 2020 și a fost prezentat Ioan Hădărig, director artistic al Fundației Inter-Art Aiud. Un moment încărcat de sensiblitate l-a constituit recitalul poetei Felicia Colda, din versurile semnate de Grigore Vieru, un omagiu adus eternului feminin.

Organizatori: Fundaţia “Inter-Art” Aiud, Centrul Cultural “Liviu Rebreanu“ Aiud, Primăria – Consiliul Local Aiud.

[nggallery id=7782]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident rutier pe Calea Moților din Alba Iulia: Două autoturisme și un autobuz implicate în incident

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Accident rutier pe Calea Moților din Alba Iulia: Două autoturisme și un autobuz implicate în incident Un accident rutier s-a petrecut astăzi, 29 septembrie 2024, în Micești pe Calea Moților, din municipiul Alba Iulia, în jurul orei 14:10. Potrivit primelor informații transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgență “UNIREA” al Judeţului Alba în incidentul rutier […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea