Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

Copil bogat, copil sărac, proiect de educație financiară, într-o nouă ediție la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

„Semințe pentru viitor” este tema proiectului 1.24. Copil bogat, copil sărac ce se va desfășura în data de 6 martie 2020 la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, începând cu ora 10:00.

Proiectul face parte din programul 1 USERS al bibliotecii și are ca scop derularea unor ateliere de educație financiară prin care cei prezenți vor deprinde tehnici de muncă în echipă și tehnici de economisire și investire a banilor personali, pentru că învățând să lucrăm în echipă și să economisim și să reinvestim banii azi, mâine vom avea un viitor liniștit și o viață prosperă.

Activitatea care va dura o oră, va debuta cu un joc prin intermediul căruia cei prezenți vor avea prilejul să se cunoască între ei și cu coordonatorul proiectului, consultantul financiar Claudiu Simedru – voluntar al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba. Scurta prezentare a proiectului și cunoașterea reciprocă va fi urmată de un dialog între consultantul financiar și copii, în cadrul căruia, cei din urmă, vor învăța termeni de specialitate și modalități de organizare a muncii astfel încât, în timp, să se vadă roadele muncii în economiile făcute.

În cea de-a doua parte a proiectului va avea loc un atelier cu titlul „Culegem ce semănăm!”, în care beneficiarii proiectului vor planta un brăduț în ghiveci, concomitent vorbinduli-se despre personalități și mentori din diverse domenii, care au influențat viețile celor din jur prin puterea exemplului personal.

Având în vedere că proiectul 1.24. Copil bogat, copil sărac se adresează în principal copiilor, aceștia vor fi informați de către bibliotecarele de la Secția pentru copii asupra serviciilor oferite de bibliotecă, cum să devină utilizatori ai bibliotecii, ce acte au nevoie pentru a primi permis de bibliotecă și la ce folosește acesta. Deasemenea vor fi făcute recomandări de lectură, atât la tematica activității cât și pentru petrecerea timpului liber sau pentru îmbogățirea cunoștințelor generale.

Proiectul 1.24. Copil bogat, copil sărac, este un proiect organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și vine în sprijinul celor ce doresc îndrumare în modul cum să-și gestioneze bugetul, în stabilirea priorităților în cheltuirea banilor, în folosirea metodelor adecvate de a economisi bani pentru a avea un viitor liniștit, etc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO  | Accident rutier pe Calea Moților din Alba Iulia: Două autoturisme și un autobuz implicate în incident

Cezar Lancrajan

Publicat

în

FOTO  | Accident rutier pe Calea Moților din Alba Iulia: Două autoturisme și un autobuz implicate în incident Un accident rutier s-a petrecut astăzi, 29 septembrie 2024, în Micești pe Calea Moților, din municipiul Alba Iulia, în jurul orei 14:10. Potrivit primelor informații transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgență “UNIREA” al Judeţului Alba în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea