Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

FOTO: Dezbatere pentru un învățământ profesional de calitate, la Colegiul Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu” Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Reprezentanți ai administrației publice, agenți economici, inspectori, directori de școli și cadre didactice și-au dat mâna pentru încurajarea și susținerea învățământului performant

La inițiativa Consiliului Județean Alba, a Inspectoratului Școlar Județean Alba și cu participarea reprezentanților Transavia, STA&STC (Mercedes) și Bosch, la Colegiul Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu” Cugir s-a organizat joi, 3 octombrie, o activitate de consiliere în carieră adresată părinților care au copii în clasele V – VIII.

Au fost prezenți peste 120 de părinți, reprezentanți ai administrației publice, ai ISJ Alba, directori de școli și cadre didactice, agenți economici din Cugir.

În acest cadru, au rostit alocuțiuni, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, primarul Cugirului, Adrian Teban, Monalisa Borza și Dorina Budoiu, reprezentante ale ISJ Alba, directorul general Star Transmission Cugir, directorul Colegiului Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu” Cugir, Ionuț Iancu (gazda evenimentului. Au mai luat parte la reuniune: Marin Morariu și Claudia Uritescu (Uzina Mecanică), Diana Morar, director resurse umane Nova Grup Cugir, Constantin Sârbu – psiholog (SC Fabrica de Arme S.A).

Vorbitorii au insistat asupra beneficiilor școlii profesionale, implicării agenților economici și nevoii de consiliere corectă. Nevoia de forță de muncă calificată, tradiția școlii cugirene și importanța învățământului tehnic, au fost principalele puncte la care au făcut referire cei ce au luat cuvântul.

Concluziile evenimentului au avut un numitor comun și anume: astfel de evenimente vor fi continuate, elevii și părinții acestora urmând a fi principalii beneficiari ai programelor de informare, având ca temă învățământul profesional.

De reamintit căîn anul școlar 2019 – 2020, Colegiul Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu” are un număr de 122 de elevi la școala profesională, dintre care 78 la sistem dual, beneficiind de 200 de lei/ lună bursă, oferită de agenții economici parteneri și de încă 200 lei/elev/ lună de la colegiu.

De reamintit că instituția școlară acordă educație atât celor 122 de elevi ce au ales învățământul profesional, cât și unui număr de 285 elevi ce sunt înscriși la liceul cu profil tehnic.

(C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbat ARESTAT preventiv și plasat sub control judiciar, după ce a fost prins „mort” de beat pe o stradă din Alba Iulia. Avea o alcoolemie de peste 2 g/l alcool pur în sânge

Bera Larisa

Publicat

în

Bărbat ARESTAT preventiv și plasat sub control judiciar, după ce a fost prins „mort” de beat pe o stradă din Alba Iulia. Avea o alcoolemie de peste 2 g/l alcool pur în sânge Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, la data de 26.09.2024, față de numitul N.I. s-a dispus luarea măsurii preventive a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea