Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

Călin Bodea, secretar de stat la Ministerul Economiei, numit în locul lui Ionuț Vulpescu în consiliul de administrație al Cupru Min SA

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Călin Bodea, secretar de stat la Ministerul Economiei, numit în locul lui Ionuț Vulpescu în consiliul de administrație al Cupru Min SA.

Schimbări în conducerea Cupru Min SA, una dintre cele mai importante companii de stat din județul Alba. Călin Bodea, fostul manager al Spitalului de Boli Cronice Câmpeni, actual secretar de stat al Ministerului Economiei a fost desemnat în consiliul de administrație al societății, luându-i locul lui Ionuț Vulpescu.

Contactat telefonic de către redacția Ziarului Unirea, secretarul de stat, Călin Bodea, a confirmat numirea sa în consiliul de administrație al societății din Abrud. Ca obiective de viitor, acesta ne-a declarat că: „se dorește creșterea capacității de producție, treptat, până se va ajunge la 100.000 de tone de concentrat, chiar dacă nu în totalitate cuprifer”. Odată cu creșterea capacității de producție, se creează noi locuri de muncă pentru întreaga comunitate din Munții Apuseni. Acesta a mai precizat că: „este nevoie de investiții pentru achiziționarea unor utilaje noi.”

„O creștere a capacității de producție atrage cu sine și ideea construirii unui combinat metalurgic, cum este prevăzut și în programul de guvernare. Investiția s-ar ridica la 300 de milioane de dolari, iar ca timp de execuție, construirea acestuia ar dura 2 ani.”

Noul membru al consiliului de administrație este de profesie inginer, terminând studiile la Universitatea Tehnică din Petroșani, iar primul loc de muncă a fost chiar la Cupru Min.

Structura companiei este asigurată de: Radu Coșarcă- președinte, Romeo Jantea, Gheorghe Chindriș, Radu Roșca și Călin Bodea, membrii.

Cupru Min S.A. Abrud s-a înființat în anul 2002, prin desprinderea din Compania Națională Minvest Deva, fiind succesoarea Combinatului Minier al Cuprului Roșia Poieni, înființat în 1977. Societatea se află în subordinea Ministerului Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri și deține dreptul de exploatare pentru cca. 60% din rezervele naturale de cupru ale României.

Societatea a fost înființată cu scopul valorificării zăcământului de minereu cuprifer de la Roşia Poieni și având ca obiectiv asigurarea necesarului de cupru pentru economia românească. Compania este cea mai mare exploatatoare de cupru la suprafaţă, din România.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia City Race 2024: Care este procedura de ridicare a kiturilor de participare pentru adulți

Bera Larisa

Publicat

în

Alba Iulia City Race 2024: Care este procedura de ridicare a kiturilor de participare pentru adulți Alba Iulia City Race 2024 va avea loc sâmbătă, 28 septembrie. Concursul va purta concurenții pe dealul Mamut, prin impresionanta cetate Alba Carolina, prin ”Cealaltă Capitală”, dar și prin orașul Alba Iulia și va avea cinci curse diferite, una […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea