Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

FOTO/ Ziua Europeană a Limbilor, sărbătorită la Școala Gimazială ,,Singidava” Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Pentru a atrage atenția asupra bogăției lingvistice a Europei și pentru a încuraja învățarea limbilor străine de-a lungul vieții, Uniunea Europeană și Consiliul Europei, în 2001, au hotărât ca ziua de 26 septembrie a fiecărui an să fie dedicată celebrării limbilor europene.

În acest context, elevii Școlii Gimnaziale ,,Singidava” din Cugir, alături de profesorii de limba română Nicoleta Văsuți, Bogdana Sabău, Florina Bran-Koller, profesorii de limba engleză Anișoara Ciornei, Diana Sibișan, profesorul de franceză Ioana Todea și profesorul documentarist al școlii, au marcat această zi printr-o activitate care a debutat cu audiția imnului Uniunii Europene și cu o prezentare a semnificației și importanței acestei zile.

Câțiva elevi, sub îndrumarea profesorului de desen Diana Ispas, au realizat lucrări în care și-au imaginat soarele având ca raze țările Europei sau porumbei care duc steagurile acestora către soare ca semn că acesta iubește toți oamenii indiferent de limba vorbită sau că respectă limba fiecărui popor (acestea au fost explicațiile date de către autorii lucrărilor).

Totodată, elevii au avut posibilitatea de a-și demonstra abilitatea de a vorbi limbile studiate în școală, recitând câteva strofe din poezia ,,Somnoroase păsărele” de Mihai Eminescu în limba engleză și limba franceză.

La finalul activității, elevii au susținut ideea că un om ar trebui să cunoască cel puțin trei limbi străine pentru a avea mai multe șanse de angajare, pentru a putea studia în altă țară, pentru a te putea descurca atunci când vizitezi altă țară sau, pur și simplu, pentru a putea colabora cu oameni care vorbesc altă limbă decât cea vorbită de tine.

(C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia City Race 2024: Care este procedura de ridicare a kiturilor de participare pentru adulți

Bera Larisa

Publicat

în

Alba Iulia City Race 2024: Care este procedura de ridicare a kiturilor de participare pentru adulți Alba Iulia City Race 2024 va avea loc sâmbătă, 28 septembrie. Concursul va purta concurenții pe dealul Mamut, prin impresionanta cetate Alba Carolina, prin ”Cealaltă Capitală”, dar și prin orașul Alba Iulia și va avea cinci curse diferite, una […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea