Rămâi conectat

Actualitate

Semnalul de alarmă venit de la Banca Națională a României. De ce se teme Mugur Isărescu și ce previziuni are pentru economia țării

Ziarul Unirea

Publicat

în

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, atrage atenția factorilor de decizie de la nivel înalt în legătură cu pericolele reprezentate de creșterea economică a țării bazată pe consum. Acesta face o analiză în legătură cu principalele temeri ale Băncii Naționale în ceea ce privește „sănătatea” economică a României.

„De 2 ani de zile zicem că vor veni costurile acestei creșteri economice bazate pe consum. A sporit presiunea asupra balanței comerciale. Bunurile de consum, producția internă cresc dar importurile cresc mult mai mult. Avem o problemă de fond în domeniul politicii monetare, inflația de bază a accelerat.

Prețurile sunt împinse în sus de o cerere în exces și din păcate avem și pe partea costurilor, în special la costurile salariale, împingerea costurilor în sus,” a declarat Mugur Isărescu.

Guvernatorul BNR vine totuși și cu vești bune, arătând că încrederea în activitatea economică a sporit în prima parte a anului, având loc o redresare față de finalul mai slab al anului trecut.

„Activitatea economică s-a intensificat oarecum surprinzator în trimestrul I 2019. Avem o îmbunătățire a încrederii în activitatea economică. Este adevărat însă că, din punctul nostru de vedere, al echilibrelor macroeconomice, consumul este principala componentă care trage în sus creșterea economică și e un efect negativ. Dar e bine că dupa slăbirea de la sfârșitul anului trecut avem o redresare a încrederii în economie,” conchide Mugur Isărescu.

sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hidrocentralele începute în perioada comunistă ar putea fi finalizate. Energia nucleară, „marele pariu” pentru întreg sistemul energetic național

Ziarul Unirea

Publicat

în

Hidrocentralele începute în perioada comunistă ar putea fi finalizate. Energia nucleară, „marele pariu” pentru întreg sistemul energetic național Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, afirmă că producția de energie din capacități solare și eoliene nu este „este o soluție pentru întreg sistemul energetic național”, având în vedere faptul că acest tip de energie este produsă intermitent. În […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea