Rămâi conectat

Actualitate

Contractele pentru cărțile de clasa a VIII-a la Română, Matematică și Istorie nici măcar nu au fost semnate. Proiect lăsate în așteptare în prag de an școlar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Contractele pentru cărțile de Română, Matematică și Istorie nici măcar nu au fost semnate din cauza contestațiilor, iar elevii din clasa a VII-a nu vor avea manuale la începutul noului an școlar.

Cei care vor începe clasa a VII-a sunt primii elevi din generația „clasa zero”, învață după o programă nouă și niciodată nu au avut manualele gata la timp. Sunt și alte proiecte din educaţie lăsate în așteptare în prag de an școlar.

La începutul anului, Ecaterina Andronescu anunța că manualele pentru anul școlar 2019-2020 vor fi cumpărate din nou prin licitație, iar ministerul renunța la manualul unic, o comandă doar pentru Editura Didactică și Pedagogică.

Noile manuale vor fi gata până pe 20 august, după cum susţin reprezentanții ministerului, mai puţin cele pentru clasa a VII-a.

Sunt puţine şanse ca ele să mai fie tipărite până pe 9 septembrie.

Noul ministru al Educației va trebui să găsească soluții pentru elevii de clasa a VII-a, dar trebuie să stabilească şi când va începe şcoala – pe 9 septembrie, aşa cum este pregătit calendarul, sau pe 16 septembrie, aşa cum a cerut premierul.

În iulie, Ecaterina Andronescu i-a anunțat pe profesorii care nu au luat nici măcar un 5 la titularizare că nu vor mai ajunge la catedră anul acesta. Asta înseamnă câteva mii de profesori mai puțin în noul an școlar.

Codul Educației, care conține cele 3 legi pentru rezolvarea problemelor din preuniversitar și universitar, rămâne și el în sertarele ministerului până când viitorul ministru va lua o decizie.

Din 1990 până acum, Educaţia a avut 26 de miniștri. Doar Liviu Maior a avut un mandat intreg de 4 ani, din 1992.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Va mai fi sau nu subvenționată energia electrică din 2025: Cât vor scoate din buzunar românii în funcție de consum

Ziarul Unirea

Publicat

în

Va mai fi sau nu subvenționată energia electrică din 2025: Cât vor scoate din buzunar românii în funcție de consum Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a afirmat sâmbătă, 31 august 2024, în timpul unei vizite în județul Alba, că după încetarea măsurilor de subvenționare a prețurilor plătite pentru energia electrică de consumatorul final, în martie anul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea