Rămâi conectat

Actualitate

Aplicația care îți spune cât de mult au întârziat trenurile în România. Un informatician român stabilit în Belgia a dezvoltat o aplicație care îți oferă această informație

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cât de mult au întârziat trenurile în România. Un informatician român stabilit în Belgia a dezvoltat o aplicație care îți oferă această informație

Un informatician român stabilit în Belgia a dezvoltat o aplicație care, printre altele, oferă informații despre întârzierile trenurilor în 30 de gări importante, potrivit clubferoviar.

Aşa s-a putut concluziona faptul că media zilnică a întârzierilor în gările monitorizate a fost de 7.092 minute (5 zile). În total, cele mai multe întârzieri s-au înregistrat în București Nord (591.240 minute). Ziua cu cele mai mari întârzieri a fost 4 august 2017 când s-a înregistrat un total de 23.677 minute de întârziere în gările monitorizate.

Aplicația mytrain.ro pe care o puteți vedea:

AICI

oferă și informații privind întârzierile trenurilor în 30 de gări selectate de informatician.

Ultimele date, valabile pentru perioada 1 august 2017 – 29 iulie 2018 arată că trenurile din România au avut în cele 30 de gări luate în calcul nu mai puțin de 5,15 milioane minute întârziere, respectiv 3.580 de zile.
Adică, un tren care ar fi avut același parcurs tren-kilometru cu suma tuturor trenurilor aflate în circulație în perioada menționată ar fi întârziat 9,8 ani.

Un motiv invocate pentru aceste intârzieri este cel al porţiunilor de cale ferată care nu permit o viteză ridicată, dar şi restricţiile de viteză introduse pe perioada lucrărilor de întreţinere şi reparaţie pe anumite tronsoane.

Trebuie menționat că potrivit statisticilor CFR Călători, în 2018 trenurile au întârziat 4,5 milioane de minute, ceea ce înseamnă că peste 50% din întâzieri revin trenurilor care trec prin cele 30 de gări principale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Două orașe din Alba, pe lista localităților din România care ar putea să dispară, fiind transformate în simple comune

Ziarul Unirea

Publicat

în

Două orașe din Alba, pe lista localităților din România care ar putea să dispară, fiind transformate în simple comune Două orașe din Alba se află pe lista localităților din România care ar putea să dispară, fiind transformate în simple comune din cauza „exodului” tinerilor spre marile orașe. Depopularea orașelor din România a devenit o preocupare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea