Rămâi conectat

Actualitate

Ca să nu deranjeze Uniunea Europeană, România nu a trimis probe în studiul privind dublul standard al alimentelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Ca să nu deranjeze Uniunea Europeană, România nu a trimis probe în studiul privind dublul standard al alimentelor

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) a luat decizia de a nu trimite probe în cadrul studiului european de evaluare a diferenţelor privind compoziţia produselor alimentare, pe considerentul neutralităţii în contextul preluării de către România a Preşedinţiei Consiliului UE, a declarat joi preşedintele ANPC, Marius Pîrvu, la prezentarea bilanţului activităţii Ministerului Economiei, potrivit Agerpres.

„A fost decizia noastră”, a declarat preşedintele ANPC, întrebat despre motivele pentru care România nu a participat la studiul european privind dublul standard alimentar, la care au participat 19 state europene şi ale cărui rezultate au fost publicate de Comisia Europeană la finalul lunii iunie.

„Când a existat acea solicitare, noi am preluat Preşedinţia. Am considerat că trebuie să fim neutri faţă de acest subiect. Prima etapă a fost numai studierea etichetei”, a adăugat Marius Pîrvu.

Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, a declarat că nu a fost la curent cu faptul că ANPC a luat decizia de a nu trimite probe la studiul european privind dublul standard alimentar.

În ceea ce priveşte legislaţia europeană privind compoziţia produselor alimentare din UE, preşedintele ANPC a estimat că în cadrul viitoarei directive europene nu vor mai conta preferinţele consumatorului.

„Preferinţele consumatorului nu sunt luate în calcul în viitoarea directivă europeană”, a susţinut Marius Pîrvu.

sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Crește pragul de venit până la care pensionarii pot primi medicamente compensate cu 90%: Vârstnicii vor beneficia și de ajutorul de încălzire pentru iarna 2024 – 2025

Ziarul Unirea

Publicat

în

Crește pragul de venit până la care pensionarii pot primi medicamente compensate cu 90%: Vârstnicii vor beneficia și de ajutorul de încălzire pentru iarna 2024 – 2025 După recalcularea pensiilor mulţi vârstnici rămân fără ajutoare primite de la stat. Cei care vor primi mai mulţi bani nu se vor mai încadra în baremul pentru carduri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea