Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

FOTO/ ,,Ziua Internațională a Romilor”, sărbătorită la Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Luni, 8 aprilie, orașul Cugir a organizat o largă paletă de manifestări cultural – artistice și sportive dedicate celebrării ,,Zilei Internaționale a Romilor”.

Faptul că la nivel local se implementează proiectul INCLUZIV” (Investiţie Europeană pentru Dezvoltarea Socială)”, evenimentul de la poalele Drăganei a creat prilejul de implicare și colaborare a tuturor partenerilor: Primăria orașului Cugir;  Centrul Cultural Cugir, Clubul Sportiv Orășenesc Cugir; SPAS Cugir;  Școala Gimnazială ,,Iosif Pervain”; Școala Gimnazială ,,Singidava” Cugir.

Evenimentul a debutat la ora 14.00, în sala de spectacole a Centrului Cultural Cugir, unde a avut loc un spectacol la care și-au dat concursul:     Cercul  de teatru Cugir coordonat de regizoarea Maria Dodoc,  Grupul de Fanfară al Centrului de Cultură Cugir coordonat de Petru Adam, Clubul ,,PRO DANCE” Cugir condus de  Sergiu Prodan, Formația ( fanfara ) ,,Illo  Romano – Grup” coordonat de Mihai Gălan, Grupul format din elevii Școlii Gimnaziale ,,Singidava”, coordonatori: Gabriela Pienar și Florica Adam,  Grupul artistic al Școlii Gimnaziale ,,Iosif Pervain” coordonat de către prof. Cornelia Mitu.

Momentele artistice au cuprins: melodii tradiționale din repertoriul romilor și repertoriul tradițional românesc, dansuri tradiționale ale culturii romilor, dansuri de societate, scenete și piesă de teatru, melodii ,,hip-hop”, poezie. De precizat că Centrul Cultural Cugir (condus de director general Diane Dobrean) a acordat participanților care au urcat pe scenă, cadouri conținând dulciuri și răcoritoare, spectacolul fiind cuprins în programul de activități al instituției orășenești de cultură.

Începând cu ora 16.00, pe terenul de sport al Colegiului Tehnic ,,I.D. Lăzărescu” s-a desfășurat un minicampionat de fotbal între școlile gimnaziale din orașul Cugir la care a participat și o echipă condusă de către Cosmin Pienar, președintele Asociației pentru Dezvoltarea Comunitară a Romilor din Cugir. Din partea școlilor activitatea a fost coordonată de către profesorii Avram Traian și Cătălin Pașcanu.

  (C.P.)

[nggallery id=6972]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO  | Accident rutier pe Calea Moților din Alba Iulia: Două autoturisme și un autobuz implicate în incident

Cezar Lancrajan

Publicat

în

FOTO  | Accident rutier pe Calea Moților din Alba Iulia: Două autoturisme și un autobuz implicate în incident Un accident rutier s-a petrecut astăzi, 29 septembrie 2024, în Micești pe Calea Moților, din municipiul Alba Iulia, în jurul orei 14:10. Potrivit primelor informații transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgență “UNIREA” al Judeţului Alba în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea