20 ianuarie 2017: 3 ANI de la ACCIDENTUL AVIATIC din APUSENI. O zi tristă în care două destine s-au frânt şi care a marcat vieţi

20 ianuarie 2017: 3 ANI de la ACCIDENTUL AVIATIC din APUSENI.  O zi tristă în care două destine s-au frânt şi care a marcat vieţi

Pentru cei care încă îşi amintesc tragedia, data de azi rămâne una tristă. În această zi, în urmă cu trei ani, două persoane îşi pierdeau viaţa şi alte cinci erau rănite, în Apuseni, în urma prăbuşirii unui avion de mici dimensiuni.

Citește și: ACCIDENT AVIATIC din Apuseni: Cele două victime au murit din cauza rănilor și a frigului

Vineri, 20 ianuarie 2017, se împlinesc  trei ani de când echipa medicală formată din medicii Radu Zamfir, Valentin Calu, Cătălin Pivniceru  şi Sorin Ianceu, studenta la Medicină Aura Ion, pilotul Adrian Iovan şi copilotul Răzvan Petrescu plecau din Bucureşti spre Oradea unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral. Nu aveau de unde să îşi imagineze că pentru doi dintre ei avea să fie ultimuaccident Apusenil drum.

Accidentul aviatic din Munţii Apuseni (Zborul RFL111 al Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă) a avut loc la 20 ianuarie 2014, când avionul YR-BNP de tip Britten-Norman BN-2A-27 Islander a executat o aterizare forţată în Munţii Apuseni. Accidentul s-a produs la o altitudine de circa 1400 m, lângă localitatea Petreasa, la limita dintre judeţele Cluj şi Alba.

Citește și: UPDATE/ FOTO: Accident aviatic în Munții Apuseni, pe Vârful Petreasa. Pilotul și o pasageră și-au pierdut viața. Alte 5 persoane au fost rănite

După ce avionul la cârma căruia se afla Adrian Iovan s-a prăbuşit, atât el cât şi Aura Ion au cedat în faţa orelor lungi petrecute în frig, a rănilor şi a durerii. Copilotul şi medicii supravieţuitori au trecut prin clipe de groază.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore şi la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.

Citește și: VIDEO: MĂRTURIILE CUTREMURĂTOARE ale primilor trei salvatori, despre accidentul aviatic din Apuseni: „Studenta avea lacrimile îngheţate, pilotul era mort, ceilalţi se văietau”

La o zi de la tragedie, horenii au ridicat o troiţă sus în munte, la locul accidentului, în memoria celor care şi-au pierdut viaţa aici.

Un accident care i-a marcat pe toţi cei implicaţi, sub o formă sau alta, în demersurile de căutare şi salvare a victimelor. Un eveniment şocant care a tras mai multe semnale de alarmă.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

horean 20 ianuarie 2017 at 10:28

Nu s-a invatat nimic si semnalele trase au fost uitate.
Cei responsabili stau in posturi caldute si tac malc. Daca s-ar intampla ceva asemanator maine ar fi la fel de haos.
De ancheta ce s-a mai auzit??
Au murit 2 oameni si cei care ar fi trebuit sa ii salveze cum isi impaca constiinta (daca au asa ceva)?
Mortii raman vinovati, ceilalti cauta scuze…
Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Avionul lui Iovan 20 ianuarie 2017 at 11:50

Argentin e unul din cei 3 care a gasit epava avionului si acesta a plecat la neamuri in Arad si lucreaza sofer pe un TIR,cum preciza recent ziarul Aradon.El si cei 2 descoperitori nu s-au gasit sa munceasca la Primaria Horea ca arhivari,posturi ocupate de muzicantii localnici buni pentru distractii…

Jon 22 ianuarie 2017 at 12:45

mai arde un club, mai cade un avion..
oameni raniti si care mor cu zile…lipsa aplicarii legii si coruptia din sistemul bugetar..
oameni fff slabi in institutiile statului care dau mita ca sa ocupe functii bine platite…astia omoara oameni
…oameni fara cel mai elementar bun simt, care mituiesc procurori si calca pe cadavre.
sistemul medical e si el plin de persoane f slabe care cer mita , sunt ff bine platite si f nesimtite.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...