Rămâi conectat

Sport

FOTO: CSU Alba Iulia – CSM Unirea Alba Iulia 1-1 (0-0), remiză în derby-ul orgoliilor pe „Cetate”, vizitatorii au fost egalați în minutul 89

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia a fost la câteva minute să dea  lovitura împotriva concitadinei CSU Alba Iulia, în primul derby al municipiului Alba Iulia, după 34 de ani.

Uniriștii în postura de oaspeți de ocazie în propria casă, au fost egalați minutul 89, prin autogolul algerianului Benkirat, și au ratat prima victorie stagională tocmai împotriva rivalei, decisivă până în acel moment în economia disputei fiind reușita lui E. Codrea (54) – primul gol la seniori. Până la deschiderea scorului uniriștii au avut inițiativa, iar CSU Alba Iulia s-a trezit abia când a fost condusă, când Vl. Popa (72) și Adjani (81) au irosit bune ocazii de a egala. Un corner executat de Herci a produs autogolul nefericit al lui Benkirat, iar dezamăgirea s-a instalat în tabăra uniristă, în vreme ce studenții au creat un meleu al bucuriei, în care au fost implicați, pe gazon și cei de pe bancă.

Până la urmă, ambele tabere au fost supărate la final: CSM Unirea Alba Iulia, pentru că a pierdut două puncte, fiind egalată în final, după ce în minutul 85 Fetița a lovit transversala și putea face 2-0; respectiv CSU – pentru calitatea prestației, universitarii amenințând numai în ultimele 20 de minute, cu Adjani în postura de vârf de atac, la faze fixe, profitând de pasul în spate făcut de oponenți.

Două aspecte: un derby local disputat cu sportivitate fără evenimente regretabile și o asistență cifrată la aproximativ 1000 de spectatori. Era presiune mare pe “alb-negri”, aflați cu cuțitul la os după seria dezamăgitoare din precedentele 5 etape. Vorba unui oficial înaintea jocului “Două săptămâni nu ies din casă de rușine, dacă pierdem”

 

*0-1, MIN. 54: E: CODREA, reluare cu capul din 6 metri, la centrarea perfectă trimisă de C. Cristea

*1-1, MIN. 89: corner bătut de Herci de pe stânga, iar balonul lovit de mai mulți jucători, inclusiv de Adjani, a fost deviat nefericit de BENKIRAT în propria plasă, mingea lovind și bara stângă.

Fetița (50) – șut de la 30 de metri, mult peste. Șut Șulea (58) – alături, din 13 metri. Solicită și Frențiu (65) penalty după un duel cu Benkirat. Cap aiurea Al. Costea (66), din apropiere. Ocazie mare Vl. Popa (72) – reluare cu capul, puțin pe lângă vinclul stâng. O nouă bună oportunitate a gazdelor: Adjani (81)- reluare slabă din 6 metri. Fetița (85) o bună situație, de a face 2-0, dar mingea a lovit transversala. Șut C. Cristea (90+1) de la 30 de metri reținut de Fl. Șerban. – Mâlnă șut periculos (90+2)

O primă repriză săracă în fotbal, cu puține oportunități, mult mai prezenți în joc fiind uniriștii, prin incisivul Agbomoniyi

Frențiu (2) – șut reținut de Iovicin. Agbomoniyi (7) a solicitat penalty, pentru că a fost obstrucționat de Kilyen. C. Cristea (19) – liberă deturnată în corner de Fl. Șerban. Reluare modestă cu capul Benkoirat (39) prinsă de Fl. Șerban.  Agbomoniyi (42) – șut pe jos de la 20 de metri, prins de portar. Incursiune Indrei (44) – încheiată cu un șut centrare periculos

O asistență de aproximativ 1000 de spectatori.  O absență de marcă în tabăra gazdelor, căpitanul obișnuit Bogdan Bucurică, din motive medicale. La uniriști, două modificări în formula de început: titulari Oneț și Temdieu, pe bancă Sebaș și Circov. Doar uniriștii au galerie, poziționată în tribuna a doua, deasupra băncii de rezerve a oaspeților.

Gazdele au 8 puncte, iar vizitatorii sunt fără victorie și pe penultima poziție, la 6 puncte în spate

Echipe de start:

CS Universitatea: Fl. Șerban – Amihăesei (83, V. Domșa), Kilyen/ cpt, V. Popa, D. Cunțan – Frențiu, Al. Petresc (83, Budin), Ad. Hăprian, Ov. Truță (59, Al. Costea) – Șulea (75, Herci), Al. Bodea (75, Adjani); rezerve Spînu, Costiniuc, Al. Albu,  Ionică, M. Toma. Antrenor Mihai Manea.

CSM Unirea: Iovicin – Bârdea, Benkirat, E. Codrea, Oneț – Mâlnă – An. Moldovan, C. Cristea/ cpt, Temdieu (46, Fetița), Indrei (72, Epure) – Agbomoniyi (72, Cîrloanță); rezerve N. Itu, Harangozo, Circov, Sebaș, C. Dănilă, Lupea. Antrenor Marcel Rusu.

Arbitri G. Feleki (Odorheiu Secuiesc), L. Ungvari (Haghig), Z. Biro (Belin) Observatori I. Teodor (Tg. Mureș), C. Orbonaș (Ilia)

Avertismente: Ad. Hăprian (83)/ Agbomoniyi (22), Oneț (40). Mâlnă (60)

Foto: Lucian DANCIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea