Rămâi conectat

Politică Administrație

Zlatna alege USL, nu vorbele goale ale lui Silviu Ponoran !

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Ne adresăm cetăţenilor din Zlatna, care de ani de zile au fost  dezinformaţi şi minţiţi de gaşca portocalie a domnului Ponoran. Dragi prieteni şi cetăţeni din Zlatna, după 16 ani de domnie boierească şi huzur a domnului Ponoran, în fruntea primăriei din oraş, a venit timpul pentru o adevărată schimbare a Zlatnei. Oraşul nostru a avut şi are şansa unui nou început, iar aşa-zisele proiecte cu care se laudă actualul primar nu reprezintă decât promisiuni neonorate pe care acesta le face la fiecare campanie electorală. Noi nu-l mai credem şi nici zlătnenii!
4 ANI DE MANDAT PONORAN=ZERO LOCURI DE MUNCĂ PENTRU ZLATNA
Ştim cu toţii că, în 2004, Ponoran a promis că va face „o fabrică de bere cu 780 de locuri de muncă”, în 2008 că va face „o fabrică de uleiuri ultraperformantă cu peste 450 de locuri de muncă”, iar în 2012 ne promite redeschiderea mineritului. Oare îl mai crede cineva? Eu, şi mulţi alţii alături de mine răspund NU! Ce s-a ales de toate aceste promisiuni, domnule Ponoran? Vă spunem noi, PRAFUL! Unde sunt, domnule Ponoran, locurile de muncă promise? Probabil că vă referiţi la sutele de locuri de muncă pe care le-aţi distrus promovând şi aranjând distrugerea uzinei AMPELLUM pentru că nu respecta directivele dumneavoastră politice! Este şi asta o investiţie care vă aparţine! Realitatea însă, dincolo de aceste cuvinte, este una mult mai dură. Şomajul din Zlatna a atins un record greu de înţeles pentru familiile noastre. Fiecare dintre noi încercăm să supravieţuim cum putem, deşi oraşul nostru oferă multe oportunităţi, pe care le ştim cu toţii, numai actualul primar nu vrea să le cunoască, el preferând să îşi dezvolte afacerile personale. Iată exemplul unui şef de administraţie pe care nu-l interesează administraţia şi cetăţeanul, aşa cum ar fi normal, ci propriile afaceri.
O INVESTIŢIE IMPORTANTĂ A PRIMARULUI PONORAN: DESFIINŢAREA SPITALULUI DIN ZLATNA
O investiţie cu care Ponoran trebuie să se mândrească este închiderea Spitalului Zlatna. Ce dacă în zonă sunt mulţi oameni bolnavi, unii chiar suferind de boli cronice, dacă PDL dictează, primarul Ponoran execută, fără să-l intereseze cetăţenii care i-au dat votul lor şi au investit încredere în el. Cu sprijinul lui Ponoran, Zlatna a ajuns un oraş de asistaţi! Asta da realizare! Sperând că o să ne mai închidă gura pentru încă 4 ani, acum Ponoran vrea să ne păcălească folosindu-se de pavelele marca PDL, achiziţionate pe banii noştri, ai cetăţenilor. Cu siguranţă, nici măcar copiii care merg cu el în campanie nu mai cred în ultimele sale minciuni gogonate. Din păcate, pavelele nu ţin de foame, nu compensează lipsa locurilor de muncă şi banii cheltuiţi pe drumuri în căutarea unui loc de muncă. Pavelele nu rezolvă problema spitalului din Zlatna, nu oferă niciun viitor tinerilor din oraş care sunt obligaţi să plece dincolo de graniţele ţării pentru a-şi face un rost în viaţă, în loc să rămână aici, acasă.
E CLAR CĂ PONORAN ESTE DEPĂŞIT DE SITUAŢIE!
Ponoran a demonstrat că nu ştie şi nici nu poate să facă nimic serios pentru comunitate. Singurul lucru care l-a făcut în aceste ultime zile de mandat a fost să plătească articole defăimătoare la adresa candidatului USL. Menţionăm, deşi cu siguranţă Ponoran ştie asta, dar o să-i reamintim, că Emil Nistor este absolvent al Facultăţii de drept, specializându-se prin master în aceeaşi profesie. Absolvirea unei astfel de facultăţi îi permite nu doar să emită pretenţia că ştie să citească abuzurile realizate de domnul Ponoran în fruntea primăriei, dar să şi garanteze că legea va fi respectată în oraş, după 10 iunie 2012. Şi pentru că vorbim de dreptate, vă prezentăm principale proiecte ale USL şi ale candidatului Emil Nistor:
Redeschiderea spitalului la Zlatna, închis de Partidul Democrat Liberal, cu sprijinul lui Ponoran;
Aducerea de investitori în Zlatna, care sunt mulţumiţi că vor scăpa de obişnuitul comision marca Ponoran;
Colaborarea şi sprijinirea firmelor din Zlatna, nu a celor propuse de PDL;
lÎnfiinţarea unui Sfat al bătrânilor la Zlatna, pentru a demonstra că oraşul poate fi condus de cei mulţi, consultând cetăţenii, nu prin dictatură, cum s-a întâmplat pe vremea lui Ponoran;
lVrem să extindem şi să finalizăm lucrările de canalizare, reţelele de apă potabilă şi gaz în toate zonele oraşului Zlatna şi în satele aparţinătoare. Vom prezenta un proiect concret de dezvoltare, în aşa fel încât cetăţenii să cunoască investiţiile pe următorii 4 ani. Nu vom proceda ca Ponoran, care începe proiecte în pragul alegerilor şi apoi le abandonează, uitând că ele trebuie şi finalizate;
Reducerea taxelor locale – pentru că noi nu vrem să facem la fel ca Ponoran,  să ne justificăm incompetenţa de a aduce bani la bugetul local taxând cetăţenii;
Oare domnul Ponoran ştie ce sunt acelea programe şi proiecte pentru cetăţeni? Ne întrebăm pentru că vine şi aruncă cu acuze la adresa familiei candidatului USL. Acuze ridicole, vorbind despre plăţi cu CEC-ul şi alte prostii pe care nici măcar domnia sa nu le înţelege. Aşa se întâmplă atunci când un primar nu are cu ce să se mândrească, când nu lasă nimic în urma sa. Nu îi mai rămâne decât o singură armă – atacul la persoană, un atac murdar la care Ponoran a apelat disperat fiind că va pierde alegerile.
Domnul Ponoran a preluat Primăria Zlatna care avea în conturile sale active pozitive de peste 2 miliarde de lei. Mai mult decât atât, a primit din partea Guvernului Tăriceanu 100 de milioane de euro pentru a depolua Zlatna. Unde sunt aceşti bani? Cu siguranţă nu la cetăţenii din Zlatna. Trist este că, în cele câteva lucrări ale administraţiei locale nici măcar nu au fost angajaţi oameni din zonă, de teamă să nu se afle de comisionul lui Ponoran. Însă cetăţenii din Zlatna ştiu totul, degeaba se ascunde primarul Ponoran!
PONORAN A DISTRUS ZLATNA, DAR S-A ÎMBOGĂŢIT!
Domnul Ponoran a distrus oraşul Zlatna, însă a ştiut să se îmbogăţească rapid: moara – reparată capital, achiziţionarea de spaţii comerciale în Zlatna, Abrud şi la Alba Iulia, cramă, piscină, terasă, maşini 4×4, revenirea din insolvenţă a firmei exact în 2004, când a preluat mandatul, construcţia unui restaurant mai mare decât primăria. Nu este oare un paradox care  demonstrează ceva? Domnule primar Ponoran, ne întrebăm, ca un bun manager şi un bun conducător ce vă credeţi, cum ne explicaţi nouă, zlătnenilor, faptul că firma dumneavoastră este în insolvenţă din data de 5 noiembrie 2009, înregistrând datorii de peste 4 miliarde lei vechi! Ne întrebăm şi vă întrebăm: de unde provin resursele financiare care au stat la baza dezvoltării afacerii dumneavoastră personale! Oare din salariul de primar? Domnule Ponoran, cum mai aveţi pretenţia să conduceţi un oraş ca Zlatna, când n-aţi reuşit să vă administraţi propria firmă?
Dragi cetăţeni din Zlatna, a venit timpul pentru schimbarea oraşului, e timpul să alegem un proiect serios. Trei partide politice şi-au unit forţele în oraş, pentru a da Zlatnei un nou primar, în persoana lui Emil Nistor, şi pentru a alege un Consiliu local în care deciziile să se ia prin dialog,  transparent. Zlatna nu are nevoie de un „tătuc” care să dicteze peste sărăcie, ci de un primar harnic şi gospodar, dinamic, energic, care să conducă şi să gestioneze bogăţia oraşului nostru. Aceasta este adevărata alegere pentru data de 10 iunie 2012, o alegere prin care să schimbăm faţa Zlatnei, o alegere pentru un nou început în Zlatna, după 16 ani de dictatură.

Biroul de presă al USL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea