Rămâi conectat

Curier Județean

Ziua mondială a sclerozei multiple, sărbătorită și la Alba Iulia – FOTO

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ziua mondială a sclerozei multiple a fost sărbătorită, joi, și la Alba Iulia. ”Ștacheta ciclistă” a ajuns în Alba din județe vecine, adusă de voluntari, care, în semn de susținere s-au plimbat cu bicicletele în Cetatea Alba Carolina.

Ziua mondiala scleroza multipla04Ziua mondială a sclerozei multiple a fost sărbătorită la Alba Iulia. Circa 30 de persoane s-au adunat în Piața Cetății din Alba Iulia, unde au ținut discursuri de susținere a persoanelor afectate de această boală. La final, ei au primit bilete pe care au scris mesaje de susținere și s-au plimbat cu bicicleta în Cetatea Alba Carolina. La acțiune a participat și președintele Asociației SM SPEROMAX Alba, Dragoș Zaharia.

In ultima zi de miercuri a lunii mai din fiecare an, de Ziua Mondiala a Sclerozei Multiple, sunt desfasurate actiuni de constientizare si informare a populatiei cu privire la modul in care aceasta boala afecteaza viata a peste 2 milioane de persoane. Campania a fost lansata pentru prima oara in anul 2009 iar in acest an 73 de tari din intrega lume o vor celebra sub tema principala „Traiesc cu Scleroza Multipla”. Campania isi propune sa lanseze 3 mesaje-cheie legate de scleroza multipla, si anume:

  1. Nu exista o cauza cunoscuta sau un tratament de vindecare pentru scleroza multipla.
  2. In cele mai multe cazuri, simptomele debuteaza la persoanele cu varste cuprinse intre 25-31 de ani si se pot manifesta intreaga viata.
  3. Simptomele sclerozei multiple variaza de la persoana la persoana.

La nivel national, Societatea de Scleroza Multipla din Romania prin organizatiile SM membre a organizat diverse activitati de constientizare si informare in 13 orase, unde exista cate o organizatie SM la nivel local.

[nggallery id=2161]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Pompierii intervin la Alba Iulia, pe Calea Moților, pentru îndepărtarea unor elemente de construcție

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pompierii intervin la Alba Iulia, pe Calea Moților, pentru îndepărtarea unor elemente de construcție Joi, 25 aprilie, pompierii din Alba Iulia, intervin pe Calea Moților, în jurul orei 11:30, pentru îndepărtarea unor elemente de construcție. Potrivit IPJ Alba, detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru îndepărtarea unor elemente de construcție în mun. Alba Iulia, Calea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea