Rămâi conectat

Actualitate

Zăpadă și vânt puternic pe Transalpina, între Rânca și Obârșia Lotrului – Traficul rutier a fost restricționat miercuri dimineața

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Traficul rutier pe Transalpina, între Rânca şi Obârşia Lotrului, a fost închis, miercuri dimineața, pentru autovehiculele care nu sunt echipate corespunzător pentru iarnă, din cauza ninsorilor şi a viscolului, zăpada depusă pe carosabil ajungând la cinci centimetri.  

”Pe DN 67 C, între Rânca şi Obârşia Lotrului, se restricţionează circulaţia pentru autovehiculele care nu sunt echipate corespunzător pentru iarnă, respectiv nu au cauciucuri antiderapante sau lanţuri care să fie montate pentru a se putea deplasa. Sunt echipaje de Poliţie care fac verificări şi ne sprijină. Noi acţionăm, însă bate vântul rău, viscolul e foarte puternic, dar este anunţat pentru câteva ore. Nu a nins mult, dar e viscol şi vizibilitate redusă, iar zăpada se depune pe carosabil. Este de aproximativ 3-5 centimetri”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu, Ion Tudor.

Potrivit acestuia, două echipaje din Gorj şi două din Vâlcea intervin, chiar dacă vântul este foarte puternic.

„Mai am pregătite la secţie încă trei utilaje. Până la Rânca se circulă fără probleme”, a adăugat directorul Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, cei care vor încălca măsura şi vor fi depistaţi circulând pe Transalpina fără să aibă maşinile dotate corespunzător vor primi sancţiuni cuprinse între 9 şi 20 de puncte de penalizare, fiind reţinute şi certificatele de înmatriculare.

Până pe 6 octombrie, la ora 23.00, în judeţul Gorj sunr anunţate ploi însemnate cantitativ, răcire accentuată, intensificări ale vântului şi ninsori la munte.

Surse: realitatea.net; mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea