Rămâi conectat

Actualitate

VREMEA până în 9 octombrie, în Transilvania și la munte. Când revin ploile

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

vremeaAdministrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat, luni, prognoza meteo pentru perioada 26 septembrie – 9 octombrie 2016, în toate regiunile țării.

Potrivit meteorologilor, în Transilvania, în prima săptămână de prognoză temperaturile maxime vor marca o creștere treptată, de la 17 la 24 de grade, în medie, iar vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit pentru începutul lunii octombrie. În a doua săptămână, temperaturile vor scădea și vor ajunge până la 18 grade.

Pe timpul nopții, temperaturile vor fi de 6 grade, apoi vor crește până în data de 4 octombrie, spre o valoare medie de 12 grade. Până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni se va resimți o răcorire a vremii, media minimelor pe regiune coborând la o valoare de 6 grade.

Probabilitatea pentru apariția ploilor, slabe cantitativ și pe arii restrânse, va fi mai mare în a doua parte a intervalului de prognoză și, cu precădere, pe 4 — 5 octombrie.

La munte, în primele trei zile ale intervalului, vremea va fi ușor mai rece decât în mod normal în ultima decadă a lunii septembrie. Ulterior, temperatura va fi în creștere, astfel încât, în perioada 30 septembrie — 4 octombrie, maximele diurne se vor situa în jurul valorii de 16 grade, iar minimele nocturne mediate pentru întreagă zona montană va fi de 7 — 8 grade. D

upă 5 octombrie, se estimează o scădere treptată a temperaturii aerului, spre medii ale valorilor maxime de 10 — 11 grade și ale celor minime de aproximativ 4 grade.

Precipitații pe arii restrânse se vor înregistra în primele două zile ale intervalului, iar ulterior probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai mare după dată de 3 octombrie.

sursa: meteoromania.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea