Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Vremea la extreme și schimbările bruşte de temperatură ne poate îmbolnăvi sau poate duce chiar la deces

Ziarul Unirea

Publicat

în

În numai câteva zile, România a trecut de la cod roşu de caniculă la cod portocaliu de ploi. Pentru organism, aceste schimbări bruşte de temperatură sunt un şoc. Îl simt cel mai puternic bătrânii, copiii şi pacienţii diagnosticaţi cu afecţiuni cardiace ori respiratorii.

Sâmbătă, în sudul României, au fost 42 de grade la umbră. Iar în Capitală, 40. Luni, cu peste 23 de grade mai puţin şi a plouat torenţial.

Organismul are nevoie de două săptămâni pentru a se adapta la schimbările de temperatură, spun medicii. La o diferenţă de zece grade, corpul resimte un stres extrem de puternic.

Afectaţi sunt, pe lângă copii şi bătrâni, bolnavii cu afecţiuni cardiace şi pulmonare.

“Înseamnă o agravare a simptomelor. Respiraţie din ce în ce mai dificilă, tuse mai accentuată, expectoraţia devine virulentă din cauza unor infecţii. Uneori, respiraţia poate fi atât de grea încât pacientul necesită internarea în spital. Din păcate, numărul de decese prin exacerbări ale bolilor respiratorii cronice creşte în perioadele de schimbări bruşte de temperatură”, explică medicul Dragoş Bumbăcea.

Şi persoanele sănătoase simt din plin disconfortul termic. Unele nu se mai pot odihni, altele au ameţeli şi dureri de cap.

Prognoza arată că zilele următoare se va încălzi până spre 34 de grade, dar creşterea temperaturilor nu va fi bruscă.

Sursa: tvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

27 Martie: Ziua mondială a teatrului

Bogdan Ilea

Publicat

în

27 Martie: Ziua mondială a teatrului La 27 martie, artiştii şi publicul din toată lumea celebrează ziua mondială a teatrului. Aniversată în fiecare an , a fost instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea