Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Vrei să slăbești sau să îți menții silueta? Iată ce ar trebui să conțină cina ta

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nutriționiștii ne recomandă să nu renunțăm la niciuna dintre cele trei mese zilnice. Micul dejun trebuie sa fie consistent, ca sa ne asiguram energia pentru activitătile cotidiene, iar prânzul nu trebuie să ne lipsească, pentru a nu fi înfometați seara.

Ce nu trebuie sa mananci la cina

Nutritionistii recomanda ca la masa de seara sa renuntam la prajeli, cartofi, paste, orez si dulciuri.

reguli cura de slabireCe este recomandat la masa de seara

Exista alimente care ne ajuta sa avem o noapte linistita. Este ideal sa mancam la masa de seara lactate, pentru ca acestea contin triptofan. Acest aminoacid consituent al proteinelor din lapte poate contribui la inducerea somnului natural, reduce sensibilitatea la durere, atenueaza migrenele, actioneaza ca un antidepresiv natural, ajuta la reducerea anxietatii si tensiunii nervoase.

Un stomac prea plin noaptea iti da o senzatie de disconfort, asa ca mai poti alege pentru masa de seara alte mancaruri usoare ca salate, supe de legume, carne slaba sau fructe. Despre banane, ovaz si miere se spune ca ar contribui la un somn linistit.

O abordare buna este sa iei o cina usoara seara, cit mai devreme, cind ajungi acasa. Daca activitatile serii iti cer multa energie si, până la ora de culcare, iti e din nou foame, nu dispera: o banana, sau un iaurt (stiti voi de care!), sau o cana cu lapte si un pic de miere contin doar cca 150 de kilocalorii (adica mai putin de 8% din ratia calorica zilnica), deci te poti bucura fara grija de acest mic rasfat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea