Rămâi conectat

Actualitate

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în primele şase luni din 2017 cu peste 7%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în primele şase luni din 2017 faţă de perioada similară din 2016 atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată, cu 7,2%, respectiv cu 8,7%.

În perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2017, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total ca serie brută, cu 7,2%.

Pe elemente de structură au avut loc scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 24,6% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 21,9%.

Lucrările de construcţii noi au crescut cu 2,2%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi la construcţiile inginereşti cu 26,6% şi la clădirile nerezidenţiale cu 11,6%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 72,4%, potrivit Mediafax.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total, cu 8,7%.

Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 23,1% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 22,3%.

Lucrările de construcţii noi au crescut cu 2,1%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 25,6% şi la clădirile nerezidenţiale cu 11,8%. Volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale cu 61,0%, potrivit INS.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea