Rămâi conectat

Sport

Volei Alba Blaj, lansată spre al treilea titlu consecutiv la volei feminin | Antrenorul Darko Zakoc îşi prezintă intenţiile înaintea startului noul campionat

Dan HENEGAR

Publicat

în

darko-zakoc-volei-alba-blaj-9În cursa spre al treilea titlu consecutiv, Volei Alba Blaj va debuta în noul sezon luni, 17 octombrie, pe teren propriu, când va întâlni, în prima etapă a campionatului, CSM Bucureşti.

Meciul se va disputa în Sala “Timotei Cipariu”, de la ora 17.30 şi va fi transmis în direct de Digisport, fiind derby-ul etapei inaugurale. Cu câteva zile înaintea startului în noua ediţie a Diviziei A1, antrenorul principal al campioanei Volei Alba Blaj, Darko Zakoc, a vorbit într-un interviu despre lotul cu care va aborda noul sezon competiţional, obiectivele echipei şi participarea în Liga Campionilor. Antrenorul sârb, cu care Volei Alba Blaj a câştigat cele două titluri de campioană a României, afirmă că formaţia blăjeană este pregătită să câştige din nou aurul, deşi la startul stagiunii, lipsa omogenităţii va conta în prestaţia echipei.

– Pentru început vă rugăm să faceţi o caracterizare a lotului cu care Volei Alba Blaj va aborda acest sezon.

– Pot să afirm că am construit echipa pe care ne-am dorit-o, cu o mică excepţie, pe postul de fals, acolo unde nu am reuşit să transferăm ceea ce am vrut. Nu am găsit acea jucătoare care să se plieze pe stilul şi caracterul echipei noastre. În schimb, cred că am rezolvat problema extremelor, atât la antrenamente, cât şi la meciuri. Avem un lot respectabil, un lot care a fost construit în aşa fel încât să se bată pe toate cele patru fronturi, în competiţiile în care suntem implicaţi. Echipa are calitate, poate cu excepţia poziţiei de fals, avem posibilitatea să facem schimbări în timpul jocului, atât tactice, cât şi fizice, pentru că sezonul este scurt, iar în aceste şapte luni vom juca sigur peste 40 de meciuri, în care avem nevoie şi de o bancă solidă şi lungă.

– A fost din nou o perioadă de pregătire în care nu aţi avut la dispoziţie întreg lotul de jucătoare. Cât de mult v-a afectat acest lucru?

– Asta a fost o problemă cu care s-au confruntat toate cluburile cu jucătoare de valoare, nu doar Volei Alba Blaj. A fost ceva specific, doar că în acest sezon am avut meciuri de calificare la Campionatul European, care înainte se încheiau cu două-trei săptămâni înainte, şi avem la dispoziţie doar trei-patru zile să ne pregătim în formulă completă, înainte de primul meci oficial. Dar asta este viaţa noastră şi nu ne plângem. Echipa care a fost la Blaj, care s-a pregătit în ultimele şapte săptămâni, a lucrat bine. Am disputat şi câteva meciuri de pregătire, însă acestea nu sunt relevante, nu au arătat adevărata noastră faţă. De pildă, cu patru centri în lotul de opt avut la dispoziţie este greu să spunem că suntem 100 la sută pregătiţi, iar eu zic că trebuie puţină răbdare. La primul meci nu mă aştept să facem un joc prea bun, dar e important sa o luăm pas cu pas, să fim în formă cât mai bună şi, cel mai bine acum, să avem rezultate.

– În aceste condiţii, e un avantaj faptul că Volei Alba Blaj va disputa trei din primele patru meciuri oficiale pe teren propriu?

– În această situaţie specială, da, cu siguranţă. Mai ales că în acest sezon, pentru prima dată după mulţi ani, şi eu sunt în aceeaşi situaţie, se joacă fără play-off. Acest lucru schimbă toată filosofia de abordare a pregătirii şi jocurilor oficiale. Înainte mai puteai repara şi corecta în play-off, acum fiecare punct, fiecare set, fiecare meci are importanţă în economia campionatului. Iar jucătoarele noastre trebuie să se adapteze acestei schimbări de sistem competiţional.

– Este un avantaj pentru echipa dumneavoastră schimbarea sistemul de desfăşurare a campionatului?

– Dacă ne uităm la ediţia de anul trecut, este un avantaj. Dar, aşa cum am spus, va fi o altă abordare din partea celorlalte echipe. Sigur că este mai uşor să câştigi ceva, decât să aperi, însă noi suntem pregătiţi să continuăm ceea ce am realizat în ultimii doi ani.

– Cu ce adversare se va lupta Volei Alba Blaj, în acest an, pentru câştigarea campionatului?

– Rămâne concurenţa pe care am avut-o în ultimele două campionate cu CSM Târgovişte, este acolo CSM Bucureşti, care, deşi şi-a schimbat tot lotul, rămâne o formaţie puternică, nu putem omite niciodată Ştiinţa Bacău din această luptă, mai e şi Dinamo. În acest sistem, eu cred că cu echipele medii se câştigă un campionat, iar în meciurile cu aceste formaţii nu trebuie să greşim.

– La final vă propun să vorbim şi despre participarea în Liga Campionilor, unde veţi avea parte de o grupă “de foc”.

– Este într-adevăr o grupă foarte grea, de foc, cu două echipe aspirante la Final-Four (n.r. Dinamo Moscova şi Volero Zurich), dar rămânem consecvenţi filosofiei noastre de joc: vrem să fim cât mai aproape de adversarele noastre, să dăm 100% pe teren, să facem spectacol şi să profităm de fiecare şansă pe care o vom avea în această competiţie.

A consemnat Nicu GOGA, Radio Blaj


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Voleiul din „Mica Romă”, la înălțime: Colegiul Național „Inochentie Micu Clain”, al doilea an consecutiv campioană la ONSS | Turneu semifinal de junioare, în „Alba Blaj” Arena

Dan HENEGAR

Publicat

în

Voleiul din „Mica Romă”, la înălțime: Colegiul Național „Inochentie Micu Clain”, al doilea an consecutiv campioană la ONSS | Turneu semifinal de junioare, în „Alba Blaj” Arena, în 18-21 aprilie Echipa de volei feminin gimnaziu a Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” Blaj a câștigat turneul final de la Brăila și a devenit, pentru al doilea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea