Rămâi conectat

Sport

Volei Alba Blaj a câştigat pentru a treia oară consecutiv „Cupa Ardealului” | Premii individuale pentru două dintre elevele lui Darko Zakoc! Gata cu amicalele, speranţe pentru al treilea titlu consecutiv

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

nadia-ninkovic-volei-alba-blaj-1După turneul de pregătire adjudecat la Lugoj, campioana Volei Alba Blaj a reuşit să câştige pentru a treia oară consecutiv „Cupa Ardealului” de la Tîrgu Mureş.

Formaţia condusă de Darko Zakoc a învins în ultimul act pe CSM Tîrgovişte, scor 3-1 (23-25, 25-23, 25-23, 25-23), cele două combatante anunţându-se şi în sezonul viitor principalele pretendente la titlul de campioană. „Ambele echipe ce au disputat finala au avut absenţe importante din efectiv, au fost formule inedite, însă s-a jucat un volei de bună calitate. Victoria este meritată şi se dovedeşte una de moral pentru noi. Suntem mulţumiţi de rezultatele bune din pregătiri. Se anunţă un campionat extrem de interesant, cu 6-7 echipe ce emit pretenţii la calificarea în play-off”, a spus preşedintele Sergiu Ştefănescu.

În competiţia din judeţul Mureş au fost acordate şi premii individuale două dintre acestea revenind jucătoarelor din „Mica Romă”, Ana Antoniejevic fiind desemnată cea mai bună coordoatoare, iar Nadia Ninkovic a fost aleasă cel mai bun centru, ambele voleibaliste fiind transferate în intersezon. Restul distincţiilor au fost oferite pentru Rodica Buterez (CSU Medicina Tîrgu Mureș) – cea mai de perspectivă jucătoare, Suzana Cebic (CSM Tîrgovişte) – cel mai bun libero, în vreme ce MVP-ul competiției a fost desemnat Ivana Djerisilo (CSM Târgoviște), fostă acum doi ani la Blaj. Ca şi la turneul de la Lugoj, Darko Zakoc a avut la dispoziţie pentru acest turneu doar 8 jucătoare: Ana Antonijevic, Samara Rodrigues de Almeida, Rebecka Lazic, Dubravka Djuric, Nada Ninkovic, Martina Samadan, Carmen Dârnescu şi Marina Vujovic. Au absentat Adina Salaoru, Ana Maria Berdilă şi Neka Onyejekwe prezente la naţionala României (3-0 în prima manşă a „barajului” cu Ungaria pentru calificarea la Campionatul European, iar Ana Grbac (Croaţia) şi Tatsiana Markevich (Belarus), prezente şi ele la echipele naţionale, se vor alătura lotului în această săptămână.

*Campioana, invincibilă în pregătiri!

Cu şase jocuri amicale câştigate, în care a pierdut un singur set, Volei Alba Blaj a încheiat şirul întâlnirilor de verificare înaintea startului viitorului campionat, meciul cu CSM Bucureşti din runda inaugurală, fiind programat pentru 15 octombrie, la Blaj. Jocurile din cadrul “Cupei Ardealul” au fost ultimele susţinute de voleibalistele blăjene în această perioadă, întrucât nu s-au găsit adversari pentru weekend, pentru “Cupa Blajului”, iar din acest motiv întrecerea a fost anulată. Asta pentru că majoritatea echipelor din prima ligă sunt angrenate în Cupa României, iar celelalte formaţii invitate, precum Ştiinţa Bacău sau CSM Tîrgovişte, au declinat prezenţa.

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea