Rămâi conectat

Societate

Virusurile poliomielitei, raspandite in mai multe țări. Atenționare de călătorie a Ministerului Afacerilor Externe

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministerul Afacerilor Externe a transmis joi, 10 septembrie, o atenționare oficială prin care informează cetățenii români asupra faptului ca Organizatia Mondialaă a Sănătății a declarat ca problema raspandirii internationale a polio-virusurilor (virusurilor poliomielitei) constituie un risc si o Urgenta de Sanatate Publica de Importanta Internationala.

 

maeOMS a emis o recomandare de vaccinare (cel putin pentru urmatoarele 12 luni) cu o doza de vaccin polio inactiv a tuturor persoanelor care calatoresc pe termen scurt sau lung in Afganistan, Camerun, Guineea Ecuatoriala, Etiopia, Irak, Israel, Madagascar, Mali, Nigeria, Pakistan, Somalia, Siria si Ucraina.

 

MAE le recomanda cetatenilor romani sa se informeze asupra atentionarilor emise de institutiile medicale autorizate din aceste state.

 

„Vaccinarea se va face cu patru saptamani inaintea calatoriei sau pentru cazuri de urgenta chiar inaintea plecarii. Vaccinarea va fi consemnata pe un format tip al OMS „Certificat de vaccinare sau profilaxie” (carnetul galben), specificat in Anexa nr. 6 a Regulamentului Sanitar International 2005, care poate fi accesat la adresa dedicata de internet http://www.who.int/ihr/ports_airports/icvp/en, iar acest carnet va insoti documentele de calatorie”, se arata in comunicatul MAE.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Monden-Clubbing

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 29 martie – 4 aprilie 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 29 martie – 4 aprilie 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall The First Omen / Întâia profeție Avanpremiera Regia: Arkasha Stevenson Cu: Bill Nighy, Ralph Ineson, Nell Tiger Free, Sonia Braga, Andrea Arcangeli Gen Film: Horror Durată: 125 min Rating: N 15 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea