Rămâi conectat

Politică Administrație

Viorel Ștefan, desemnat ministru al Finanțelor: Legile cu caracter economic vor fi impuse într-un Cod economic al României; Codul va conține maxim 50 de taxe

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Legislația fiscală va fi unificată în acest an într-un Cod economic ce urmează să fie definitivat la jumătatea lui 2017, pentru a intra în vigoare la 1 ianuarie 2018, și care va conține maximum 50 de taxe, a declarat miercuri, 4 ianuarie, Viorel Ștefan, propus pentru funcția de ministrul al Finanțelor Publice, în cadrul audierilor din comisiile de specialitate din Parlament.

„Legile cu caracter economic vor fi impuse într-un Cod economic al României. În aprilie va intra în dezbateri parlamentare, pentru ca la 1 iulie să îl avem publicat în Monitorul Oficial. Ne propunem ca acest Cod economic să rămână neschimbat măcar 5 ani, iar acesta va conține maximum 50 de taxe”, a explicat Viorel Ștefan, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, aplicabilitatea codului este revăzută pentru perioada 2018 — 2022, pentru „a asigura predictibilitate pentru cei dispuși să facă afaceri în România”.

Ministrul propus, Ștefan, a mai spus că respectivul Cod nu va reuni doar Codul fiscal și Codul de procedură fiscală, ci toate legile care au legătură cu activitatea economică.

În plus, el a reamintit măsurile cuprinse în programul de guvernare anunțat de PSD, printre acre se află reducerea cotei standard de TVA la 18% de la 1 ianuarie 2018, extinderea cotei zero de TVA pentru vânzarea de locuințe, reducerea TVA de la 9% la 0 pentru input-urile din agricultură și cotă 0 de TVA pentru activitățile de publicitate.

Printre măsurile amintite se numără și reducerea cotei unice de impozitare de la 16% la 10% de la 1 ianuarie 2018, și eliminarea acestui impozit pentru veniturile lunare mai mici de 2.000 de lei.

Pe de altă parte, ministrul propus promite creșterea veniturilor bugetare de la aproximativ 29% din PIB în prezent la 32,5% în 2020, rata de absorbție a fondurilor europene să ajungă la 73,5% la aceeași dată, iar PIB pe locuitor să depășească 70% din media UE.

Totodată, viitorul ministru promite informatizarea completă a a administrației publice, astfel încât de la 1 ianuarie 2018 toate taxele și impozitele să fie plătite în România online, dacă contribuabilul optează pentru această variantă, sau la un singur ghișeu, dacă se optează pentru această variantă.

„Orice taxă care nu va putea fi plătită online se va anula”, a mai spus Viorel Ștefan.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului USR Poiana Vadului are deosebita plăcere de a vă prezenta candidatul pentru funcția de primar, domnul Dragomir Avram. Cu o experiență de peste 20 de ani în serviciul comunității, atât ca poștaș, cât și ca viceprimar, Dragomir […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea