Rămâi conectat

Actualitate

Vineri, o razie de aploare a Poliției Alba a lăsat urme la mai multe societăţi comerciale, în localuri și la peste 200 de șoferi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Poliţiştii din Alba desfăşoară, în perioada 12 – 14 februarie 2016 acţiuni cu efective mărite care au drept scop creşterea gradului de siguranţă civică, prevenirea infracţiunilor, combaterea evaziunii fiscale şi creşterea siguranţei participanţilor la traficul rutier.

Potrivit IPJ Alba, “în cadrul acţiunii din data de 12 februarie a.c., poliţiştii au efectuat 97 de controale, au constatat 9 infracţiuni şi au aplicat peste 300 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 55.000 lei

În acţiuni, au fost angrenaţi 171 de poliţişti de la structurile de rutieră, ordine publică,  investigare a criminalităţii economice, investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase şi alte structuri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, în colaborate cu poliţişti din cadrul Serviciului Transporturi Alba, care au acţionat în medii şi locuri identificate cu risc criminogen, precum şi pe principalele drumuri naţionale pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură contravenţională şi penală şi impunerea unui climat de siguranţă în trafic.

 

În urma acţiunii, poliţiştii au constatat 9 infracţiuni dintre care 3 infracţiuni de natură judiciară, 2 infracţiuni de natură economică, 2 infracţiuni rutiere şi 2 alte genuri de infracţiuni. Dintre acestea 5 infracţiuni au fost constatate în flagrant delict.

În cadrul filtrelor organizate, poliţiştii rutieri şi de ordine publică au urmărit depistarea conducătorilor auto care încalcă regulile de circulaţie, legalitatea activităţii de transport public de persoane şi identificarea de bunuri provenite din activităţi infracţionale.

La regimul circulaţiei pe drumurile publice au fost aplicate 242 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 3 pentru conducere sub influenţa alcoolului şi 41 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Pentru abaterile constatate, poliţiştii au reţinut 29 de permise de conducere şi au retras 3 certificate de înmatriculare.

În urma controalelor efectuate la mai multe societăţi comerciale cu sedii şi puncte de lucru într-un complex comercial, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au constatat 2 infracţiuni de evaziune fiscală.

Pentru diferite alte încălcări ale prevederilor legale poliţiştii au aplicat 60 de sancţiuni contravenţionale dintre care 28 la Legea nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 8 sancţiuni contravenţionale la Legea 12/1990 privind activitatea de comercializare a bunurilor, 7 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor şi valorilor şi protecţia persoanelor, iar restul la alte acte normative.”

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea