Rămâi conectat

Politică Administrație

Vineri, dezbatere în CL Cugir: Dreptul de acces pe proprietatea oraşului al furnizorilor de reţele de comunicaţii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Legislativul de la poalele Drăganei va lua vineri în dezbatere un proiect de hotărâre al executivului local cu privire la exercitarea dreptului de acces pe proprietatea publică sau privată a oraşului Cugir, de către furnizorii de reţele de comunicaţii electronice, în vederea instalării, întreţinerii, înlocuirii ori mutării acestor instalaţii şi a elementelor de infrastructură necesare susţinerii acestora.

Potrivit raportului de specialitate al primăriei, exercitarea dreptului de acces se va face pe baza contractului încheiat între oraşul Cugir, în calitate de titular al dreptului de proprietate asupra imobilelor şi furnizorul reţelei de comunicaţii electronice autorizat, căruia i s-a eliberat un certificat de urbanism pentru realizarea lucrărilor prevăzute de Legea nr.154/2012.

Consilierii locali sunt chemaţi totodată să aprobe nivelul taxei de acces pe proprietatea publică sau privată a oraşului Cugir, subteran, suprateran, în sau sub imobile proprietate publică, inclusiv pe drumuri, poduri, galerii tehnico-edilitare, pasaje, stâlpi şi piloni, păduri şi terenuri agricole după cum urmează: 2 lei/ml/an, în cazul reţelelor subterane şi 3 lei/ml/an, în cazul reţelelor aeriene. Plata se face până la data de 31 martie anul în curs.

În cazul neachitării la termenele stabilite, se vor percepe majorări de întârziere, nivelul acestor penalităţi fiind de 2% din cuantumul obligaţiilor fiscale principale neachitate în termen, calculate pentru fiecare lună sau fracţiune de lună, începând cu ziua următoare a termenului de scadenta şi până la data stingerii sumei datorate. Durata contractului este de 15 ani cu posibilitatea prelungirii acestuia cu acordul părţilor.

De menţionat că, prevederile amintite mai sus nu se aplică reţelelor de comunicaţii electronice aparţinând Serviciului de Telecomunicaţii Speciale. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea