Rămâi conectat

Curier Județean

VINERI: Concert de Paști, la Centrul Cultural ”Iacob Mureșianu” din Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

Asociaţia „Sincretic Art” şi Primăria şi Consiliul Local Blaj vă invită, vineri, 7 aprilie, 2017, ora 20:00, la “Concert de Paşti”, unde veți putea petrece o seară minunată în compania artiștilor Raluca-Lucia Cîmpean – soprană, Dan Liviu Cernat (vioară/violă), Ovidiu Pârjol (pian) şi a cvartetului  de coarde  „Ethos”. Veți avea ocazia să ascultați bucăţi muzicale celebre din creația compozitorilor J.S .Bach, W. A. Mozart, F. Schubert, J. Brahms, G. Verdi, G. Puccini, A. Dvorak, C. Porumbescu, G. Faure, G. Enescu într-o abianţă foarte potrivită a sălii de concert al Centrului Cultural „Iacob Mureşianu” din Blaj.

Soprana Raluca-Lucia Cîmpean este studentă în anul IV la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, la clasa Doamnei Conferenţiar Universitar Doctor Carmen Gurban. Are un Doctorat în Studii Americane (magna cum laude) la Universitatea din Heidelberg, Germania, a predat ca lector asociat la University of Massachusetts, Boston şi Tufts University şi este autorul unei monografii „The Kennedy Image: Profiles in Docudrama”, publicată la editura Rowman & Littlefield. A susţinut recitaluri în zona metropolitană Boston şi în România.

Dan Liviu Cernat a fost  bursier al Academiei Regale de Muzică din Londra, la secţia de interpretare muzicală instrumentală, muzică de cameră şi orchestră, având drept instrument principal viola şi este absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, unde a urmat cursuri intensive de muzică de cameră şi orchestră. A susţinut recitaluri şi concerte de muzică de cameră, solistice şi orchestrale, în România, Anglia, Germania, Franţa şi Suedia. Din anul 2013 conduce  Orchestra de Cameră “Augustin Bena” a Judeţului Alba în cadrul Centrului de Cultură ”Augustin Bena” Alba, este profesor la Liceul de Arte ”Regina Maria” Alba Iulia şi urmează studiile de masterat la Academia de Muzică ”Gheorghe Dima” Cluj,

Ovidiu Pârjol a obţinut premii importante în concursuri naţionale şi internaţionale de interpretare instrumentală şi a participat la numeroase recitaluri, festivaluri, emisiuni radio şi TV şi concerte. A susţinut recitaluri radiodifuzate în direct în cadrul emisiunii “Muzicienii de azi, muzicienii de mâine…” pe postul Radio România Cultural, recitaluri la Sala Mică a Ateneului Român şi concerte cu orchestrele filarmonicilor din Ploieşti, Braşov, Târgu Mureş şi Râmnicu Vâlcea. În prezent este profesor la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia şi colaborator al Orchestrei de Cameră “Augustin Bena” din cadrul Centrului de Cultură cu acelaşi nume.

Cvartetul de coarde „Ethos” este un proiect muzical care s-a născut  din  prietenia a patru  muzicieni si din dragostea lor pentru muzica de calitate, ei  doresc sa aducă dialogul muzical care îi unește în faţa publicului albaiulian şi să împărtăşească pasiunea pe care o au împreună pentru muzică cu cei care au ocazia să îi asculte. Componenţa cvartetului  Dan Liviu Cernat- vioară I, Vasile Sulţ- vioară II, Ioana Sulţ – violă şi Titus Alexandru Tincu- violoncel.

Prețul unui bilet pentru adulți este 25 ron și poate fi achiziționat de la  Centrul Cultural „Iacob Mureşianu” din Blaj. (C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea