Rămâi conectat

Actualitate

Vineri, 30 mai – Cercetașii din Alba Iulia vă invită la Festivalul Luminii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cercetaşii din Alba Iulia vă așteaptă, vineri, 30 mai, începând cu ora 21.00, la Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina, să participați alături de ei la Festivalul Luminii, un eveniment aparte, în care cercetașii își propun să creeze o ambianță care să îi ajute pe toți cei care îi vizitează să se deconecteze preț de câteva minute de agitația cotidiană și să intre într-o lume feerică, construită de gulguțe.

Forme din gulguțe colorate, o expoziție foto în aer liber cu cei 20 de ani de poveste ai grupului de cercetași, o gulguță imensă unde fiecare poate completa răspunsul la întrebarea „Care sunt lucrurile  mărunte care îți fac ziua mai bună?”, un atelier de animale din baloane cu Ping și Pong, toate acestea, dar și alte activități care vor completa această lume de poveste, vor fi prezente la ediţia de anul acesta al Festivalului Luminii.

Anul acesta va exista la Festivalul Luminii și un schimb liber cu cărți, pentru că și cărțile sunt un mod de a ieși din cotidian, intenţia cercetaşilor fiind de a încuraja lectura, ca mod de a redescoperi frumusețea lucrurilor mărunte. Astfel, cercetașii vă invită să veniți la festival cu o carte (sau mai multe) pe care să o donați, putând alege în schimbul ei oricare alta din cele donate de ceilalți. Cartea trebuie împachetată în hârtie, pentru a nu fi vizibile coperta, titlul sau autorul. Însă, pe hârtia de împachetat, pot fi scrise detalii despre ceea ce vi s-a părut mai interesant din cartea respectivă. Poate fi un citat, o părere personală, chiar și motivul pentru care dăruiți cartea. În cazul în care nu reușiți să o împachetați acasă, puteți să faceți acest lucru la fața locului și se oferă tot ce e nevoie pentru a pregăti cartea și a scrie mesajul.

Festivalul Luminii a apărut la idee în 2004 la Cluj, urmând ca în 2008 să se extindă la nivel național, evenimentul devenind unul sincron. La Alba Iulia, festivalul a ajuns la a 5-a ediție. Festivalul a fost programat inițial să se desfășoare pe data de 17 mai, dar din cauza condițiilor meteo, doar o parte din locațiile din țară au reușit să realizeze festivalul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea