Rămâi conectat

Ştirea zilei

Vin produs de Domeniile Boieru de la Ciumbrud, medaliat cu aur la un prestigios concurs în Asia

Ziarul Unirea

Publicat

în

  • În concurs au mai fost înscrise 2.600 de vinuri din întreaga lume

În prag de sărbători, reprezentanții companiei Domeniile Boieru, producători al cunoscutului Vin de Ciumbrud, au încă un motiv de bucurie și chiar de mândrie, deoarece de puțin timp au fost publicate rezultatele oficiale ale unuia din cele mai importante concursuri de vinuri din Asia – Asia Wine Trophy.

domeniile-boieru01Astfel vinul medaliat cu aur la acest prestigios concurs la care au fost înscrise 2.600 de vinuri din întreaga lume, este un Pinot Gris – cules târziu, din recolta anului 2009, bine cunoscut consumatorilor fideli sub denumirea de Cardinal.

Poate vă întrebați ce are atât de special acest vin, deoarece după cum producătorii indică este un vin deosebit, în care caseul de învechire la sticla completat de echilibrul perfect dintre concentrația de zahar și aciditate, dezvăluie arome foarte interesante de fagure de albine, ciocolată cu rom sau chiar dovlecel copt.

Aceasta medalie de aur completează șirul de premii obținute de către Domeniile Boieru în acest an.

O alta medalie care trebuie amintită este cea obținuta la Concursul International de la Berlin, concurs la care in acest an au fost prezente peste 4.000 de probe. Vinul premiat cu aur a fost spre surprinderea multora un vin roșu din soiul Feteasca Neagra, din gama Nobilis.

Zona Ciumbrudului este cunoscută pentru vinurile albe de calitate pe care le produce, dar ambiția celor de la Domeniile Boieru a fost să obțină si un sortiment roșu care sa aducă faima zonei.

Este vorba despre un vin din recolta anului 2013, catifelat, cu arome puternice, în care se regăsesc note fine de vanilie si fructe coapte, dobândite prin învechirea în baric de stejar timp de 16 luni.

Așadar, aceste medalii, confirma faptul ca vinurile companiei sunt recunoscute și apreciate din nou și pe plan internațional.

Momentul cel mai bun pentru a degusta aceste vinuri nobile, este în preajma sărbătorilor împreună cu familia și cei dragi.

Cu acest prilej, compania Domeniile Boieru urează tuturor colaboratorilor si angajaților “Sărbători fericite” si “Un an nou cu împliniri”!

[nggallery id=3209]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea