Rămâi conectat

Sport

Viitorul Sântimbru își precizează poziția legată de „cazul” Coltor | Liderul Ligii a IV-a a depus memoriu la AJF Alba

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comunicat de presă de la Viitorul Sântimbru:  Referitor la “lovitura manageriala”, “bomcoltor Surianu Sebesba de pe bursa transferurilor” sau alte expresii pompieristice vehiculate cu un entuziasm demn de o cauza mai buna in aceste zile in media locala, referitoare la asa-zisul transfer al jucatorului Coltor Claudiu, A.S. Viitorul Sântimbru face urmatoarele precizări:
Coltor Claudiu a fost transferat temporar, pe perioada 12.08.2015 – 30.06.2016, de la C.S. Olimpia Aiud la A.S. Viitorul Sântimbru. In prima jumatate a campionatului ligii a IV-a, editia 2015-2016, echipa noastră și-a respectat intocmai intelegerea avuta cu jucatorul. Probabil ca acesta a fost motivul pentru care Coltor Claudiu a semnat, in 29.11.2015, dupa ultimul meci din tur, un contract cu A.S. Viitorul Sântimbru, valabil pana in 30.06.2017. A.S. Viitorul Sântimbru avea, din acel moment, 45 de zile la dispozitie pentru a inregistra acest contract la AJF Alba.
Pentru realizarile sale in tricoul A.S. Viitorul Sântimbru, presa i-a acordat spatii si aprecieri generoase lui Coltor Claudiu, atat in media online cat si in cea tiparita. Probabil furate de adjectivele vehiculate, unele persoane de la echipa clasata pe locul 4 l-au contactat pe Coltor Claudiu, oferindu-i un contract pe 3 ani si castiguri financiare consistente. Ceea ce nu stiau aceste persoane erau pasii corecti care trebuiau urmati intr-un asemenea demers.
In continuare, Coltor Claudiu a incercat sa obtina actele de transfer, in alb, de la A.S. Viitorul Sântimbru, motivand ca are o oferta de la Sanatatea Cluj, liga a 3-a si doreste sa se mute in Cluj, gasindu-si acolo si un job. Clubul nostru si-a exprimat disponibilitatea la dialog, dar nimeni de la clubul respectiv nu a dat nici un semn cum ca aceasta oferta ar fi reala. Bineinteles, nu i-a fost eliberat jucatorului nici un document in alb.
In perioada sarbatorilor de iarna (teoretic in 28.12.2015, data inregistrarii contractului lor), persoanele de pe locul 4 au dat, in viziunea lor, marea “lovitura manageriala”, marturisita triumfal presei abia dupa Anul Nou: Coltor Claudiu a fost momit, acostat, a semnat, a fost legitimat, inregistrat (AJF-ul intors din concediu sa faca urgent actele) si va merge in cantonamentul centralizat cu noua echipa! S-au rostit cu ingamfare epitete dure la adresa capacitatilor celor din conducerea A.S. Viitorul Sântimbru, s-au rostit adevarate “ode” la adresa propriilor calitati manageriale, s-a subliniat faptul ca A.S. Viitorul Sântimbru a ofertat prima jucatorii echipei de pe locul 4, drept pentru care si aceasta a procedat in compensare, etc.
Si acum, crudul adevar:
A.S. Viitorul Sântimbru a depus un memoriu la Comisia pentru statutul jucatorului, pe care il anexam prezentului comunicat. Comisia va decide, pe baza regulamentelor, nulitatea contractului semnat cu echipa de pe locul 4 si sanctionarea jucatorului Coltor Claudiu pentru dubla semnatura. Mai multi jucatori ai echipei de pe locul 4 ne-au sunat (ei pe noi si nu invers, sa fie clar!), exprimandu-si dorinta de a juca la A.S. Viitorul Sântimbru, nemultumiti de ceea ce se intampla acolo. A.S. Viitorul Sântimbru nu doreste sa faca nici un fel de consideratie pe aceasta tema, este strict problema celor de pe locul 4, dar pentru cei care vor putea si vor dori sa plece suntem deschisi dialogului.
A.S. Viitorul Sântimbru isi respecta partenerii de competitie si sustine cu fermitate stabilirea ierarhiilor in fotbal doar prin prestatia echipelor in teren. Daca echipa de pe locul 4 asa intelege sa duca o competitie sportiva cu noi, prin metode gangsteresti (care le plac dar se vede ca ii cam depasesc), este problema lor. Sigur ca, in febra meciului, nu se spun numai cuvinte frumoase in teren sau in tribuna, ambitiile sunt mari, ca si orgoliile. Totusi, ii informam ca echipa de pe primul loc ii va respecta ca pe oricare din ceilalti parteneri de intrecere, pentru ca asa-i frumos si asa se obisnuieste la noi, in comuna Sântimbru.

Adrian Marius Hulea
Președinte AS Viitorul Sântimbru.

A.S.VIITORUL SANTIMBRU
NR._____/_____________

MEMORIU
In atentia Comisiei pentru Statutul Jucatorului a Asociatiei Judetene de Fotbal Alba

Echipa de fotbal Liga a IV-a A.S. VIITORUL SANTIMBRU, reprezentata prin Adrian Marius Hulea, presedinte, inainteaza acest memoriu Comisiei pentru Statutul Jucatorului, referitor la cazul jucatorului Coltor Claudiu.
Jucatorul Coltor Claudiu a fost transferat la echipa noastra, de la C.S. Olimpia Aiud, pentru perioada 12.08.2015 – 30.06.2016. Dupa disputarea ultimei etape a turului, jucatorul Coltor Claudiu a decis sa semneze un contract cu A.S. VIITORUL SANTIMBRU (o copie a acestuia fiind anexata), valabil pe perioada 29.11.2015 – 30.06.2017. In momentul in care am vrut sa inregistram acest contract la AJF Alba, am constatat ca jucatorul Coltor Claudiu are inregistrat un alt contract, datat 28.12.2015, cu Surianu Sebes, fiindu-i operat chiar si transferul in fisa si carnetul de legitimare. Mentionam faptul ca jucatorul nu a anuntat faptul ca a incheiat un alt contract, cu o alta echipa de Liga a IV-a din Alba, el solicitandu-ne doar, prin telefon, un acord de transfer fictiv la o echipa de Liga a III-a din alt judet. Mai mult decât atât, contractul semnat de jucător cu Șurianu Sebeș este semnat din partea clubului de președintele Daniel Popa, care în această perioadă este suspendat timp de 6 luni de către AJF Alba, în urma ședinței Comisiei de Disciplină din data de 8 decembrie 2015.
Din acest motiv, consideram ca jucatorul Coltor Claudiu se face vinovat de semnarea a doua contracte, cu doua echipe diferite, in aceeasi perioada de timp, fapt ce constituie o abatere de la prevederile “Regulamentului privind statutul si transferul jucatorilor de fotbal (RSTJF) 2015”, cuprinse in articolul 23, punctele “c” si “o”.
A.S. VIITORUL SANTIMBRU solicita totodata comisiei ca, in urma analizei documentelor si faptelor prezentate, sa decida sanctionarea jucatorului Coltor Claudiu, pentru abaterea susmentionata, cu sanctiunile prevazute in articolul 24, litera “A”, punctul 1 din RSTJF 2015.
Santimbru, 05.01.2016 A.S.VIITORUL SANTIMBRU
Presedinte,
Adrian Marius Hulea


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea