Rămâi conectat

Actualitate

Viitor sumbru pentru România. Unu din cinci elevi părăşeşte timpuriu şcoala, nivel aproape dublu faţă de media UE

Ziarul Unirea

Publicat

în

România este pe locul trei în Uniunea Europeană în topul statelor cu cea mai mare rată a abandonului şcolar, unu din cinci elevi din România (18,5% din totalul populaţiei şcolare) părăsind timpuriu şcoala.  Ţara noastră se situează după Malta (cu o rată a abandonului şcolar de 19,6%) şi Spania (19%), arată datele publicate de Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene.

De altfel, statisticile arată că România este una dintre puţinele ţări în care abandonul şcolar a crescut în ultimul deceniu, de la 17,9% în 2006 la 18,5% în 2016.

„Abandonul şcolar a crescut în perioada de criză, iar probleme mai mari au fost în intervalul 2009 – 2011. Pe fond de criză, părinţii, în special cei din mediul rural din zone defavorizate, dar şi cei din oraşele mai mici, nu au reuşit să-şi susţină copiii să meargă la şcoală şi aşa a crescut rata abandonului şcolar.

Pe de altă parte, am rezerve în ceea ce priveşte corec­titudinea datelor trans­mise de şcoli la Institutul de Statistică, instituţia care trimte către Eurostat datele privind abandonul şcolar din România, pentru că nu cred că este definită şi înţeleasă corect această noţiune”, a explicat Mihnea Costoiu, rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti şi fost ministru delegat pentru învăţământ superior, cercetare ştiinţifică şi dezvoltare tehnologică în perioada 2012 – 2014.

Sursa: zf.ro

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea