Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO: TRAGEDIE la scăldat. Doi copii, înecați în apele Mureșului, la Vurpăr. Au fost găsiți și aduși la mal, însă medicii nu i-au mai putut salva. Alți 3 tineri, transportați la spital de echipajele SMURD

Alexandra Mates

Publicat

în

Detașamentul de pompieri Alba Iulia a fost chemat să intervină, luni după-amiaza, în jurul orei 17.40, pentru căutarea a două persoane date dispărute în râul Mureș, pe raza comunei Vințu de Jos.

Este vorba despre un băiat de 17 ani și o fetiță în vârstă de 13 ani, care s-ar fi aflat la scăldat, mai jos de podul de la Vurpăr.

Vedeți  și FOTO: Băiatul de 17 ani, găsit înecat în râul Mureș, la Vurpăr, a fost declarat decedat. Cadrele medicale au încercat resuscitarea acestuia peste 40 de minute. A fost scos la mal și corpul fetiței de 13 ani

”Dispariţia celor doi copii în apele râului Mureș au fost semnalată printr-un apel la 112. Din informaţiile noastre, copiii s-ar fi aflat la scăldat, ar fi mers să intre în apă şi nu au mai fost văzuţi. În acest moment pompierii îi caută pe cei dispăruţi cu o barcă pneumatică”, au precizat pentru ziarulunirea.ro, reprezentanții ISU Alba. În acțiunea de căutare sunt implicați și voluntarii de la SVSU Vințu de Jos, dar și localnici.

UPDATE, ora 18.30: Potrivit ISU Alba, alți 3 adolescenți, cu vârste între 14 și 16 ani, care se aflau la scăldat în același loc, au fost transportați la spital de către echipajele SMURD din Sebeș și Alba Iulia. Cadrele medicale din cadrul UPU Alba Iulia au precizat pentru ziarulunirea.ro că cei trei copii aduși la spital sunt conștienți, însă deocamdată nu au oferit mai multe detalii.

UPDATE, ora 19.00: Băiatul de 17 ani a fost găsit de salvatori și adus la mal. Echipajele de intervenție aflate la fața locului fac eforturi să-l readucă la viață. Potrivit ISU Alba, se efectuează manevre de resuscitare.

UPDATE, ORA 20.20: Din nefericire, toate eforturile de resuscitare au fost zadarnice, tânărul de 17 ani fiind declarat decedat.

În jurul orei 20.15, a fost găsită și fetița de 13 ani. Echipajele de intervenție au efectuat manevre de resuscitare și în cazul acesteia, însă din păcate, la fel,  fără niciun rezultat.

Deocamdată, nu se știe exact cum s-a întâmplat totul. Potrivit localnicilor, se pare că fetița de 13 ani, care se afla în apă împreună cu o altă fată de vârstă apropiată, păreau să nu mai poată ieși la suprafață, iar băiatul de 17 ani și un alt tânăr au sărit în ajutorul lor. Adolescentul care a sărit alături de băiatul decedat ar fi fost salvat de un tânăr polițist (Radovici Dan) aflat în zonă, iar prietena fetiței de 13 ani s-ar fi agățat de o cățelușă a copiilor aflați la scăldat, pe nume Sara.

Revenim cu amănunte.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea