Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO/ Teodor Atanasiu: ”Regionalizarea se poate face doar în 2015, în baza unei Constituții”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Președintele PNL Alba, Teodor Atanasiu a confirmat astăzi, la Alba Iulia, faptul că regionalizarea nu se va face în acest an. În opinia sa împărțirea Roânie în regiuni se va face în 2015, după referendumul pentru revizuirea Constituției care se va desfășura cel mai probabil odată cu alegerile prezidențiale iar până atunci instituțiile regionale vor fi reacreditate și vor rămâne cu sediile în orașele în care sunt și în prezent.

Regionalizarea se poate face doar în 2015, în baza unei constituții. Până atunci toate unitățile de management trebuie acreditate și trebuie să aibă planurile de atragere de fonduri europene pe perioada 2014 – 2020. Asta înseamnă că POSDRU, Agenția Regională de Dezvoltare, SAPARD, care sunt la Alba, aici vor rămâne. Până atunci ele vor fi acreditate deja și vor funcționa până să se facă aceste regiuni. Eu vă repet un lucru: nu e important unde este reședința unei regiuni ci unde funcționează instituțiile regionale și nu există în Regiunea 7 Centru un oraș capabil să găzduiască, cu oameni instruiți, toate instituțiile regionale. Ele vor rămâne unele la Alba Iulia, altele la Sibiu, altele la Brașov, altele la Mureș, așa cum sunt, și vor fi acreditate anul acesta pentru ca de la anul să poată să atragă fonduri”, a explicat Atanasiu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea