Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO. Sute de persoane stau ”ca sarmalele” în fața Primăriei Alba Iulia: ”Se dau locurile de parcare pe Goldiș și primii 100 primesc câte o tigaie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Câteva sute de persoane așteaptă, miercuri dimineața, în fața Primăriei Alba Iulia pentru a prinde un loc de parcare, șoferii fiind nemulțumiți că înscrierile nu se pot face online și fac haz de necaz, spunând că stau ”ca sarmalele” și nu pot ”nici să se scarpine”.

Șoferii au declarat, pentru ziarulunirea.ro, că o parte din ei stau la coadă de sâmbătă, pentru a fi siguri că prind, miercuri, un loc de parcare, deoarece ”procedura de distribuire e primul venit, primul servit”.

”În total au fost peste 600 de șoferi care așteptau să prindă un loc de parcare pe Bulevardul 1 Decembrie sau pe strada Vasile Goldiș. Știu acest lucru deoarece am întocmit liste, încă de sâmbătă, iar unii făceau cu schimbul în familie și stăteau 24 din 24 de ore”, a declarat , miercuri, unul dintre șoferi.  

Oamenii glumesc între ei spunând că s-a format o astfel de coadă deoarece ”primii 100 primesc câte o tigaie gratuit”, în vreme ce alții scandează, ironic, ”ziua ca hoții”. În mulțime s-a auzit glasul unui șofer care a spus: ”doamnă, scuzați-mă, dar nu am unde să-mi țin mâna”, iar unul dintre răspunsuri a fost ”nu te poți nici scărpina aici”.

Șoferii susțin că în cartierul Cetate din Alba Iulia sunt mai multe mașini decât locuri de parcare. O parte dintre ei au acuzat reprezentanții administrației locale pentru că nu au o procedură online de distribuire.

”Procedura de distribuire spune că primul venit e primul servit. Știu că unii dintre ei stau chiar de mai multe zile. România, UE, 2017. Într-o societate ideală, toată procedura aceasta s-ar fi desfășurat online. Știți cum e sentimentul ăla când vrei să faci ceva ca să ajuți la rezolvarea unei probleme și nu poți? Te simți legat de mâini. Așa-s eu acum. Și nu doar eu!”, a mai spus un șofer.

UPDATE: Reprezentanții Primăriei Alba Iulia au declarat, pentru ziarulunirea.ro, că acestea sunt locuri de parcare noi, care se scot pentru prima dată spre închiriere, anterior fiind gratuite.

Oamenii plătesc pentru un an de zile, iar prețul este de 120 de lei.

”În total sunt 888 de locuri, iar marți la ora 16.00 erau peste 600 de cereri, dar vă dați seama că numărul lor a crescut considerabil deoarece mulți au venit după ora respectivă”, a declarat un reprezentant al Primăriei.

Oamenii intră pe rând, câte zece, pentru verificarea dosarelor.

[nggallery id=3838]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea