Rămâi conectat

Curier Județean

VIDEO: Show culinar cu chef Cosmin Toma, albaiulianul care a lansat cea mai mare carte de rețete din România, la Alba Carolina Food Fest. Tagliatelle cu sos de ciocolată și înghețată cu bacon

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

show-culinar-cosmin-toma42Cei care au vizitat duminică ”Alba Carolina Food Fest” au putut urmări și un „spectacol” gastronomic oferit de chef Cosmin Toma, albaiulianul care a lansat în cadrul festivalului cea mai mare carte de rețete din România.

Acesta a gătit în fața spectatorilor unul dintre preparatele care se regăsesc în carte – mușchiuleț de porc cu bacon și sos travilion de Toma, dar și alte două feluri de mâncare mai „deocheate„. Este vorba despre tagliatelle cu sos de ciocolată și înghețată cu bacon, preparate pe care unii dintre cei prezenți le-au putut și degusta.

În cadrul evenimentului, desfășurat pe Latura de Vest a Cetății Alba Carolina, bucătarul a explicat participanților cum se prepară fiecare specialitate din cele gătite ”live”, dar a vorbit și despre „Euphoria„, cea mai mare carte de bucate din România lansată la festival.  Cu o înălțime de 3 metri și o lățime de 4 metri, cartea conține rețete unice, dar și preparate reinterpretate.

”Cartea este unică în România și este unică în Europa, pentru că are dimensiuni foarte mari. Am vrut să fac ceva unic pentru Alba Iulia, iar cum mulți colegi de-ai mei mă consideră un bucătar excentric, am zis săies în față cu o carte foarte mare. Probabil că unii se așteptau să aibă și file, însă având în vedere că este foarte mare, dacă aveam file riscam să cadă, și atunci am făcut-o sub forma unei coperți„, a spus chef Cosmin Toma.

show-culinar-cosmin-toma75Una dintre copertele celei mai mari cărți de bucate prezintă patru rețete: ”Ciorbă de burtă piramidă”, ”Mușchiuleț de porc umplut cu muștar și bacon”, ”Rose de Toma (trandafiri murați)” și un ”Cremeș”, sub o formă inedită, iar pe cealaltă copertă sunt afișate mesaje în care mai mulți bucătari l-au descris pe chef Cosmin Toma.

Vedeți și FOTO| Cea mai mare carte de bucate din România, lansată la Alba Carolina Food Fest. Are trei metri înălțime și rețete unice: ciorbă de burtă sub formă de piramidă sau trandafiri murați

Potrivit acestuia, ”Euphoria” o să ia acum drumul Sibiului, acolo unde va fi prezentată în cadrul unui show culinar , după care, speră, să fie expusă în Piața Cetății din Alba Iulia.

Cei interesați de rețetele bucătarului albaiulian Cosmin Toma, găsesc mai multe pe site-ul www.cosmintoma.ro.

[nggallery id=2769]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

10-12 mai: Ana Blandiana, Daniel Nazare și Bere Gratis în prima zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Ana Blandiana, Daniel Nazare și Bere Gratis în prima zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului La Târgul de cArte Alba Transilvana, organizat în data de 10-12 mai, pe espalanda Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în prima zi urmează să aibă loc mai multe lansări de carte și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea