Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

VIDEO: Proiectul de lege privind salarizarea unitară a fost finalizat. Ce salarii vor avea bugetarii după ce va fi aprobat în Parlament?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Proiectul de lege privind salarizarea unitară este în prezent finalizat, iar legea va fi semnată ca şi iniţiativă parlamentară, urmând ca dezbaterea pe marginea acestuia să fie la Parlament, a anunţat luni preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

„Noi joi vom semna legea, ca şi iniţiativă parlamentară. Prim-ministrul şi doamna ministru al Muncii mi-au zis mie şi domnului Tăriceanu că cea mai bună variantă este să o transformăm într-o iniţiativă parlamentară, nu într-o iniţiativă legislativă a Guvernului, pentru a câştiga timp. (…) Astăzi, proiectul de lege unic al salarizării este gata. Urmează ca joi, poate chiar de mâine, ministrul Muncii să meargă la Parlament să înceapă să strângă semnăturile, pentru cei care vor să fie co-iniţiatori la această lege, şi joi va fi semnat de liderii coaliţiei şi de parlamentari. Îl invit joi pe preşedintele Tăriceanu să vină la Sinaia să semnăm împreună acest proiect de lege”, a declarat Dragnea.

Potrivit acestuia, toţi românii interesaţi vor vedea, în perioada de dezbatere, „toate anomaliile din actualul sistem de salarizare publică din România”.

„Totul a plecat de la Legea 284, legea unică a salarizării (…) şi categorii sociale din sectorul bugetar şi-au mărit salariile. S-a ajuns în situaţia în care un contabil de la un minister are un salariu mai mare decât acelaşi contabil de la alt minister cu aceeaşi vechime şi cu acelaşi atribuţii”, a susţinut liderul PSD.

El a precizat că două instituţii fac excepţie la proiectul de lege – BNR şi ASF, principiu despre care „Comisia Europeană a spus că e în regulă”.

„Se mai discută despre raportul salarial – între cel mai mic şi cel mai mare salariu din România. Acum este 1 la 15. Partenerii sociali solicită demult 1 la 13. Noi am hotărât să fie 1 la 12. Adică 1 înseamnă salariul minim pe economie, 12 – înseamnă preşedintele României. Dacă discutăm de principiul cel mai legitimat om din ţară – fie că astăzi e Klaus Iohannis, mâine e Radu Tudor, trebuie să aibă cel mai mare salariu. Asta înseamnă ierarhizare. (…) Asta înseamnă legitimare. (…) După preşedinte vine prim-ministrul, preşedintele Senatului, preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele ÎCCJ. Salariul preşedintelui ÎCCJ, azi, acum în plată este mare. (…) E şi o discuţie – miniştrii sunt puşi pe acelaşi prag cu parlamentarii”, a detaliat Liviu Dragnea, care a menţionat că „1” reprezintă 1.420 de lei.

Cu riscul „de a fi nepopular”, preşedintele Camerei Deputaţilor a arătat că indicii în discuţie pentru parlamentari sunt 7, 6 şi chiar 5.

La finalul guvernării PSD, a menţionat el, salariul minim pe economie va fi de 1.750 de lei.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de PAȘTELE CATOLIC 2024. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de PASTE 2024. Urari de Paste, felicitari de Paste și SMS-uri de Sfintele Paști Catolic, Reformat, Protestant Știm că este o perioadă grea pentru toți, fiindcă nu putem să fim alături de cei dragi în aceste momente de sărbătoare, dar putem să-i bucurăm cu un mesaj, prin care să le transmitem toate gândurile bune, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea